Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Perssons gåva till barnbarnet – värd 25 miljoner

12 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Leif GW Persson har stora tillgångar, men är också känd för att vara generös med sin förmögenhet.
I en intervju med Expressen berättar profilen hur han har gett en miljongåva till sitt 12-åriga barnbarn.
– Det är en lysande jävel, det är min favorit, säger han om barnbarnet Malakai.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Kriminalprofessorn, tv-profilen och författaren Leif GW Persson, 77, har under sin långa och framgångsrika karriär lyckats tjäna väldigt mycket pengar – men han tycker inte om att låta pengarna ligga på hög. I stället har han alltid varit generös med pengarna inom familjen, och de senaste åren har han dessutom valt att ge bort alla sina bolag till sin fru Kim, och till sina barn. Varumärkesbolaget GW Productions har frun, som är civilekonom, fått ta över.

– Så hon är familjens rikaste nu, säger Leif GW Persson till Expressen.

I en stor intervju med tidningen berättar ikonen att han dessutom har valt att ge pengar till sitt barnbarn Malakai. 12-åringen är intresserad av företag och finanser, och har därför fått ett alldeles eget bolag av sin morfar.

Annons

– Det är en lysande jävel, det är min favorit. Han är väldigt intresserad av det finansiella så jag startade ett bolag åt honom. Han och hans kompis som är ungefär lika gammal. Han är tolv år. Jag sa: ”Morfar ska ge dig ett bolag så ska jag hålla dig informerad löpande om våra placeringar”. Hans kompis heter Cyrus så företaget heter Malakai & Cyrus investment partners ab. De är elva respektive tolv år. Sedan stoppade vi in ett par miljoner där, berättar Leif GW Persson för Expressen.

GW:s gåva till barnbarnet ökar i värde

Och det har minst sagt gått bra för bolaget – som har mångdubblat i värde på bara drygt ett år.

– Men i dag är det där bolaget då, som är ett och ett halvt år gammalt, värt 25 miljoner kronor. Han är skitnöjd, vet du. Han är verkligen intresserad av de finansiella instrumenten, börsen och sådant. Jag försöker förklara sådant för honom. Det är roligt, han är så glad i det där, säger Leif GW.

Leif GW Persson med frun Kim Persson och barnbarnen Malakai och Francis 2018.
Annons