Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Perssons vändning med hustrun Kim

26 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
När Leif GW Persson började träffa sin blivande hustru Kim i mitten av 90-talet hade det kunnat sluta helt annorlunda.
I TV4-programmet En smak på livet berättar Kim Persson om en tidig dejt i deras relation, där saker förändrades.
– Det bidrog till att han verkligen fastnade för mig, berättar hon i programmet.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Kriminalprofessorn, författaren och tv-profilen Leif GW Persson har varit gift med sin hustru Kim Persson sedan 2003, men paret blev tillsammans långt innan dess. Det var i mitten av 90-talet som de två började dejta varandra – och en särskild hemmadejt skulle komma att avgöra vilken riktning relationen tog.

I TV4-programmet En smak på livet med Erik Haag och Lotta Lundgren, där programledarna lagar nostalgisk mat till sina gäster, berättar Kim om en särskild middag med sin make.

Leif GW Persson och Kim på representationsmiddag på Kungliga Slottet.

– Det här var precis i början, vi hade inte träffats så länge. Vi hade gått ut och käkat ett par gånger. Han var lite krasslig och sa ”kan du inte du fixa middag till ikväll?”. Jag fick handsvett och kände ”hjälp, vad ska jag göra?”. Det är ändå ett stort steg att ta, att laga mat till den man tycker om, berättar Kim Persson i En smak på livet.

Annons
Leif GW Persson och Kim 2015.

Beslutet på dejten – GW:s glädje

Kim bestämde sig för att laga pannbiff åt sin nya kärlek, och säger att hon valde en rätt hon kände att hon visste att hon behärskade någorlunda väl. När Leif GW Persson väl började äta visste hon inte hur han skulle reagera.

– Sen började vi äta. Efter en kort stund la han ner besticken och så tittade han på mig och sa ”så här goda biffar får man inte på restaurang”, säger hon i TV4-programmet.

Beslutet att laga husmanskost till kriminologen på den tidiga dejten var en stor succé – och gjorde att de fortsatte hålla ihop som par. När programledare Lotta Lundgren säger att Leif och Kim hade gift sig oavsett vad hon hade lagat, så håller Kim Persson inte med.

Annons
Paret Persson på restauranginvigning 2020.

– Det bidrog till att han verkligen fastnade för mig. En sallad hade inte fallit i god jord, det kan jag säga. Det hade spruckit, där och då, säger hon och skrattar.

Kim Persson i En smak på livet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons