Lena Philipsson
VIDEO: Sommar i P1 – Här är sommarpratarna du inte vill missa 2022
1:20

Efter reklamen: VIDEO: Sommar i P1 – Här är sommarpratarna du inte vill missa 2022

(1:20)

Slå på ljud

Det har gått 35 år sedan Lena Philipsson slog igenom med superhiten Kärleken är evig. I våras gjorde hon författardebut med självbiografin I händelse av min död som berör flera delar av artistens liv och karriär. I Sommar i P1 berättar Lena om konsten att vara människa och att hitta sin plats i tillvaron.

Lenas bok I händelse av min död

Lena Philipson har ofta förknippats med integritet och pratar sällan om sitt privatliv. Men i självbiografin I händelse av min död öppnar Lena Philipsson upp om flera händelser och detaljer i hennes liv – bland annat att hon varit med om två bilolyckor, att turnén 1994 var bland det jobbigaste hon gjort och att när hon födde sin två barn, var hon helt tyst.

Lena Philipsson om skam

I Sommar i P1 går Lena Philipsson in på djupet. Hon berättar hur det känns att åldras, att vara ensam och om rädslan för att misslyckas.

– Som jag vill minnas så var jag ett väldigt medvetet barn. Jag var medveten om mig själv och min plats i rummet väldigt tidigt. Jag var uppmärksam på omgivningen och var ängslig för att göra fel och för att skämmas. Skam har tagit en väldigt stor plats i mitt liv, berättar Lena Philipsson i Sommar i P1.

– En del har fått för sig att jag har vinnarskalle men det handlar inte alls om det. Jag har alldeles för dålig självförtroende för att tro att jag ska vinna. Jag vill bara inte vara sämst. Det är allt jag begär.

Pär Lernström om dottern Bibis kamp efter dödsfallet i familjen

Lena PH om att utmana sig själv

Lena berättar också att hon med åren blivit bättre på att tackla sina tankar och ibland dessutom överraskar sig själv.

– Jag har blivit bättre, jag har övat mig och blivit bättre med tiden. Men ofta låter jag bli att göra saker jag aldrig provat inför andra människor, av rädsla för att misslyckas. Men det händer. Ibland försöker jag utmana mig själv och helt plötsligt gör jag något helt oväntat för att tänja lite på gränserna. För att tvinga mig att möta mig själv.

Lena Philipsson

Lena Philipsson

SE OCKSÅ: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns
0:51

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

(0:51)

Slå på ljud
Mest läst