Lena Philipsson, 54, har varit artist hela sitt vuxna liv, och fick skivkontrakt redan när hon gick teknisk linje på gymnasiet. Bara 20 år gammal tävlade hon med hitten Kärleken är evig i Melodifestivalen 1986.

I en livesändning på Instagram berättar artisten om beslutet att bli artist.

– Jag upplever det som att jag nästan inte har haft ett vanligt jobb, utan det har varit det här.

Men hade hon inte fått skivkontrakt redan som tonåring, så hade hon kanske slagit in på en helt annan bana.

– Om jag inte hade haft det där skivkontraktet då tror jag att jag hade försökt att läsa vidare till någonting, kanske arkitekt då eftersom jag gillar att rita, säger hon i livesändningen som Expressen tagit del av, och fortsätter:

– Så kanske tittar ni på en arkitekt, man vet inte. Men nu blev det inte så, nu blev det i stället fullt ös med detta och vem kan klaga på det? Det är jättetrevligt.

Lena Philipssons talang som ung – spela bordtennis

Men dolda arkitektdrömmar är inte det enda som Lena Philipsson har i bagaget – som ung var hon också bland de bästa i Sverige på att spela bordtennis.

– Jo då jag har sportat litegrann, bland annat var pingis ganska stort i Vetlanda.

Trots hennes talang så tog det emot för Lena Philipsson, som inte tycker om att tävla – något som gjorde att hon ofta kom tvåa.

– Det var som att nerverna kom över. Nästan som att luften gick ur mig. Nu har jag förträngt allihop så nu kan jag knappt hålla i ett bordtennisracket, säger Lena Philipsson i livesändningen.

Hon verkar inte heller ha några planer på att plocka upp bordtenniskarriärer igen.

– Jag har sagt det att den som kommer med ett racket nästa gång, då kommer jag såga ihjäl det, aldrig mer, säger Lena Philipsson på Instagram.

Läs mer:

Pernilla August tre döttrar har vuxit upp – så ser de ut i dag

Så mycket tjänar de kvinnliga tv-profilerna – här är hela listan

Så ser Lena Philipsson och Måns Herngrens barn ut i dag