Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lena Philipssons ord om relationen med Orup

16 aug, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Hösten 2022 är Lena Philipsson aktuell gånger två. Dels med sin självbiografiska bok I händelse av min död – och i programmet Vilket Liv! i TV4.
Annons
VIDEO: Se Lena Philipssons stilresa genom årenBrand logo
VIDEO: Se Lena Philipssons stilresa genom åren

Hösten 2022 tar söndagsunderhållningen på TV4 ett kliv in i de stora skådespelarnas och musikernas värld. Några av Sveriges mest folkkära stjärnor ska hyllas när nya underhållningsprogrammet Vilket Liv! tar plats på TV4 och TV4 Play. Renée Nyberg är programledare.

Det blir fem helkvällar där några av landets mest ikoniska och välkända svenskar hyllas för sina bidrag inom svensk populärkultur. De fem medverkande är Suzanne Reuter, Björn Skifs, Lena Philipsson, Robert Gustafsson och Tommy Körberg, vars karriärer sträcker sig över flera decennier och engagerar över generationsgränserna.

– Jag har längtat efter att få göra den här typen av program, där vi verkligen går på djupet och får lära känna stjärnan bakom alla framgångar. Att få hylla och intervjua de här fem ikonerna känns så roligt och att vi är i en teater och inte i en tv-studio skapar en starkare närvaro hos alla som medverkar, säger Renée Nyberg som är programledare.

Annons

Så gammal är Lena Philipsson

Lena Philipsson är en Sveriges allra mest kända artister. Hon är född i Vetlanda 1966 men kom, efter att ha medverkat i Melodifestivalen med låten Kärleken är evig, till Stockholm, för en musikkarriär. Under åren har Lena haft massor av hits, och turnerat flitigt. Både med andras låtar, och sina egna.

Lena Philipssons relation med Orup

En låt som gjort Lena känd över hela landet är Det gör ont, skriven av nära vännen Orup (Orup och Lena inledde senare ett samarbete och begav sig ut på turné ihop), som hon också vann Melodifestivalen med år 2004. I dag är det några år sedan de två kompisarna gjorde något sida vid sida.

Bakom kulisserna under turnén Lena + Orup.

– Jag och Orup har inte samarbetat på ganska många år, men man vet aldrig vad som händer i framtiden, har Lena förklarat.

Annons

– Vi har ju egentligen aldrig hängt privat så det gör vi inte nu heller, men relationen är god.

Lena Philipssons män

Under åren har Lena Philipsson inte bara uppmärksammats för sin musik, och sina mäktiga shower, utan också för sina kärleksrelationer. Under åren har hon levt med en rad kända män. Hon var gift med Måns Herngren mellan 1993 och 2001. Därefter levde hon ihop med Martin Björk. 2010 gifte hon sig med Per Holknekt. Paret gick dock skilda vägar efter två år, 2012. Efter uppbrottet från Per blev Lena ihop med Pierre Leander. De höll ihop i två år innan de bröt upp.

Lena Philipsson och Måns Herngren gifte sig 1993.

– Vi bestämde oss för att gå skilda vägar i somras. Det klickade inte oss emellan till 100 procent så vi bestämde oss för att gå vidare på varsitt håll, hälsade Lena Philipsson via sin presskontakt 2015.

Annons
Lena Philipsson och Martin Björk.

Lena Philipssons relation med Per Holknekt

Särskilt uppbrottet från Per Holknekt har blivit uppmärksammat. Per och Lena möttes hösten 2009.

– Via små lustiga omvägar hamnade vi över en kopp te på Hotell Diplomat, har Per Holknekt sagt till Aftonbladet.

– Första gången vi träffades kände vi att det här... att vi kände lika mycket båda två, samtidigt. Så som det kan bli ibland bara: Oj, det där kändes bra! Nåt hände där... Kärlek och kemi. Och mycket känslor, har Lena sagt om hennes och Pers första möte.

Lena Philipsson och Per Holknekt Polar Music Prize, Konserthuset Stockholm 2010.

Vid jul avslöjades deras romans och hösten 2010 stod bröllopet. Två år senare gick paret skilda vägar. Med buller och bång.

Annons

– Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför inte någon annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa Lena Philipsson i en hälsning till Nöjesbladet, i samband med uppbrottet.

Hon uppdaterade också sin Facebooksida med orden:

– Känner mig som en idiot. Jag litade verkligen på min man.

Också Per berättade för medierna om sitt mående, i samband med att äktenskapet tog slut. I en direktsänd intervju med P4 Stockholm sa han:

Lena Philipsson och Pierre Leander under kärringkånken i Sonkajärvi, Finland.

– Jag mår inte bra just nu. Det är en högst privat angelägenhet. Det som hänt är oförlåtligt och går inte med några ord att undfly vad som hänt, det går inte att bortförklara, det går att förklara. Det finns mycket som skett bakom lyckta dörrar.

Annons

– Ingenting i mig vill hellre än att gå i försvar och berätta, men jag vet att det bortförklarar ingenting.

Han fortsatte:

– Just nu handlar det inte om att leva, det handlar om att överleva en liten stund. Sen så hoppas jag det finns människor som förstår att 60 procent av Sveriges äktenskapliga relationer är utsatta för detta. Jag är en person av alla dessa.

Lena Philipssons barn

Lena Philipsson har två barn, från äktenskapet med Måns Herngren. Samma år som Lena och Måns bytte ringar, 1993, föddes även deras första gemensamma barn, sonen Noa, 29, och ett par år efter kom lillasyster Saga Herngren, 24, till världen.

Under årens gång har ungarna följt med på ett par röda mattan-premiärer tillsammans med sina kändisföräldrar. Men på senare tid verkar de ha valt att hålla till ett par steg ifrån rampljuset och föräldrarnas stjärnglans.

Noa Månfare Herngren, Saga Herngren, Katalin Y. Bachry och Måns Herngren på röda mattan 2016.

Yngsta dottern Saga Herngren är bosatt i Berlin, Tyskland, och är en riktigt duktig fotograf, har mamma Lena avslöjat på sociala medier. Äldsta sonen Noa Herngren är skriven i Knivsta. Han har även studerat datavetenskap vid Uppsala universitet, enligt Facebook.

Annons

Så lång är Lena Philipsson

Under relationen med Pierre Leander började paret Philipsson/Leander med en gemensam aktivitet: kärringkånk. De tävlade till och med i VM i Finland. Världsmästerskapen går ut på att en man bär en kvinna på valfritt sätt, på en 250 meter lång bana.

Lena Philipsson på scen 2022.

– För vissa är det en ploj. Men vi satsar seriöst. Jag är en tävlingsmänniska och vill vinna VM, och Lena har sagt att vi inte åker från Finland utan en medalj, förklarade Pierre Leander då. Lena, som vägde 50 kilo, klarade precis den undre viktgränsen för de burna deltagarna. Lena är 170 centimeter lång.

SE OCKSÅ: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
SE OCKSÅ: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns
Annons