Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leonardo DiCaprio inredde allt i sitt hem med Titanic – kollegan avslöjar

12 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJordan Strauss/TT.
Efter att ha gjort succé med Titanic 1997 inredde Leonardo DiCaprio ett helt hus med memorabilia från den hyllade filmen.
Det avslöjar nu hans tidigare kollega, inredningsdesignern Megan Weaver, i en podcast.
– Allt hade med Titanic att göra. Titanic-handdukar, Titanic-posters, Titanic överallt, säger hon.
Annons
Fem kändispar vi minnsBrand logo
Fem kändispar vi minns

Inredningsdesignern och tv-profilen Megan Weaver jobbade med Leonardo DiCaprio på slutet av 90-talet – och upptäckte då något oväntat om angående hans inredningssmak.

I podcasten Behind the velvet rope berättar hon hur hon fick låna Leonardo DiCaprios hus för en helg, och möttes av minst sagt tveksam inredning.

– När jag jobbade för Leo så lät hans mamma mig – hans mamma är så fin – så lät hon mig låna hans strandhus i Malibu över helgen. Jag dejtade en person som bodde i Kanada, hade ett långdistansförhållande, och han skulle komma till stan. Så de lät mig låna huset, berättar hon.

Oväntade överraskningen i Leonardo DiCaprios hem

Pojkvännen visste inte var de skulle, men när paret klev in i strandhuset möttes de av Titanic-memorabilia från golv till tak.

– Jag sa inte till honom var vi skulle och vi gick in i det här strandhuset och allt hade med Titanic att göra. Titanic-handdukar, Titanic-posters, Titanic överallt. Min pojkvän kollade på mig och sa ”är det här Leos hus?” och jag sa "det är Leos hus”. Så det var ganska fantastiskt.

Annons

Weaver konstaterar att Titanic, som kom 1997, precis hade rönt enorma framgångar när hon fick låna huset – och tror dessutom att det är Leonardo DiCaprios mamma som kan ligga bakom valet av inredningsdetaljer.

– Jag tror inte att det är något han skulle göra nu, men på den tiden... åter igen, det var 90-talet. Filmen var inte så gammal än. Det var inte heller hans huvudsakliga hem, och han var knappt där, så det var säkert hans mamma som gjorde det.

Läs mer:

Annons