Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Leonardo DiCaprios ord till Kate Winslet som ändrade allt

16 feb, 2022 
AvAino Oxblod
Fotograf20thCentFox/Courtesy Everett Collection
Idag är Kate Winslet en av Hollywoods mest hyllade skådespelare.
Men när hon slog igenom var hon osäker kring sin kropp – tills vännen Leonardo DiCaprio sa något som ändrade allt.
– Jag har blivit nominerad till en Oscar för det här, och jag har inte gjort något av det genom att vara smal, sa Kate Winslet hos Oprah.
Annons
De 10 skådespelarna som tjänar mest per serie-avsnitt 2021Brand logo
De 10 skådespelarna som tjänar mest per serie-avsnitt 2021

Att Kate Winslet skulle vara något annat än en av Hollywoods mest hyllade och framgångsrika skådespelare är idag svårt att föreställa sig. Med flera Oscarsnomineringar, en vunnen Oscar och otaliga andra priser för sina roller i filmer och serier som Titanic, Mare of Easttown, The reader och Revolutionary road har Winslet visat att hon är en av branschens allra bästa.

Men under uppväxten har Kate Winslet varit osäker, och till och med mobbats – för att hon inte var pinnsmal. Som barn retades hon och blev kallad Blubber, och på inspelningen av Titanic ska regissören James Cameron ha kallat henne för Kate Weighs-a-lot, alltså Kate Väger-mycket. Under 1990-talet var det supersmala idealet som starkast, och modeller som Kate Moss bidrog till idealet ”heroin-chic”.

Annons

Under inspelningen av Titanic var det faktiskt motspelaren Leonardo DiCaprio, som under åren förblivit en av Kate Winslets närmaste vänner, som fick henne att förstå att hon inte ska försöka banta ner sig för att bli jättesmal, utan att hon var fin som hon var.

Leonardo DiCaprios ord ändrade allt för Kate Winslet

I en intervju med Oprah Winfrey har Kate Winslet berättat att hon och Leonardo pratade mellan två tagningar när han sa:

– Det är väldigt viktigt att du har den formen du har.

När Kate frågade vad han menade, så förklarade Leonardo DiCaprio att det finns så många kvinnor som tror att man måste vara smal som en sticka för att vara framgångsrik, älskad eller räknas som vacker.

Kommentaren fastande hos Kate Winslet. När hon senare blev nominerad för en Oscar för Titanic-rollen så landade hon i vännens ord – som fick henne att börja tänka annorlunda.

– Jag är ung, jag är 21 år gammal och jag är med i den här filmen och den är väldigt framgångsrik. Jag har blivit nominerad till en Oscar för det här, och jag har inte gjort något av det genom att vara smal eller svälta mig själv. Jag tänker bara hålla huvudet högt och vara personen jag är.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons