Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Filmögonblicken där skådespelarnas känslor var på riktigt

04 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Du har säkert sett filmer och kanske tänkt ”wow vilken bra skådespelare” – men ibland är det inte skådespeleri.
Här är filmscenerna som behållit skådespelarnas riktiga reaktioner eller misstag, och fått oss att tro att det var regisserat.
Annons
TV: 5 filmer att se fram emot 2022Brand logo
TV: 5 filmer att se fram emot 2022

Ghostbusters

I scenen när en bokhylla faller ner bakom spökjägarna i den klassiska kultfilmen var inte med i manus – hyllan satt inte fast och ramlade mitt under tagningen. Skådespelarna Bill Murrays och Dan Aykroyds improviserade reaktioner blev så bra att regissören bestämde sig för att ha kvar misstaget i filmen.

Bill Murray, Harold Ramis och Dan Aykroyd i filmen.

Narnia

När unga skådespelaren Georgie Henley kliver in i Narnia för första gången hade regissören Andrew Adamson valt att hålla henne borta från inspelningsplatsen innan, så att hon inte skulle veta hur det såg ut. Georgie hade aldrig sett snö förut, så hennes uttryck av förundran var genuint.

Annons

Life of Brian

När Monty Python-skådespelaren Michael Palins karaktär Pontius Pilates pratar med soldaterna och försöker få dem att skratta, så försökte han på riktigt. Skådespelarna hade fått instruktioner att stå där och inte skratta, men de fick inte veta vad Palin skulle göra.

Michael Palin som Pilatius i Life of Bran.

Det

När barnen i It för första gången får se Pennywise, spelad av Bill Skarsgård, komma ut ur en projektor, så hade skådespelarna inte fått se clownen innan. Deras förskräckta reaktioner är skådespelarnas riktiga.

Annons

Titanic

I scenerna när Kate Winslets Rose letar efter Leonardo DiCaprios Jack på det sjunkande skeppet så användes havsvatten från i närheten av inspelningen i Mexiko. Vattnet var så kallt att det är Kate Winslets riktiga reaktioner vi ser när hon kliver i vattnet som ska föreställa att komma från Ishavet.

Leonardo DiCaprio och Kate Winslet spelade in i iskallt vatten.

Harry Potter och hemligheternas kammare

I slutet av den andra filmen om Harry Potter reser sig alla elever från sina platser i den stora salen för att applådera och hylla Hagrid. De enda som inte reser sig upp är eleverna från Slytherin – men det hade skådespelaren Jamie Waylett, som spelar Crabbe, glömt bort. När han ställer sig upp och börjar applådera blir han neddragen igen av Draco Malfoy, spelad av Tom Felton, för att han inte skulle förstöra tagningen. Det komiska ögonblicket blev kvar i filmen.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvannBrand logo
Se också: 7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann
Annons