Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Linda Evangelista modellar för första gången efter misslyckade ingreppet

17 feb, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
Linda Evangelista visar sig för första gången efter misslyckade operationen
”Jag kollar inte in mig själv i spegeln längre”, säger Linda Evangelista som lade ner sin modellkarriär efter ett misslyckat skönhetsingrepp som lämnat henne ”vanställd”.
Men nu är hon tillbaka framför kameran igen och vill dela med sig av sina erfarenheter.
Annons
Linda Evangelista – 5 saker du inte visste om supermodellenBrand logo
Linda Evangelista – 5 saker du inte visste om supermodellen

Kanadensiska Linda Evangelista började sin modellkarriär redan som 19-åring när hon blev signad av modellagenturen Elite model management i New York. När det begav sig på 90-talet var hon en av toppmodellerna tillsammans med andra stora namn som Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer och Tyra Banks. Men till skillnad från sina modellkollegor som fortfarande är aktiva valde hon att kliva bort från rampljuset.

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell och Christy Turlington på Versaces höstvisning i Milano, Italien 1991.

Linda Evangelista: Jag blev brutalt vanställd

Förra året förklarade 56-åringen hur det kom sig att hon valt att lägga ner modellkarriären.

Annons

”Till mina följare som har undrat varför jag inte har arbetat medan mina vänners karriärer blomstrar, anledningen är att jag blev brutalt vanställd”, skrev Linda Evangelista i ett inlägg på Instagram och menar att hon blivit vanställd efter en så kallad coolsculpting. Vilket är en icke-kirurgisk behandling där man fryser bort oönskade fettceller på kropp och eller ansikte.

Linda Evangelista går loss på Versaces catwalk på 90-talet.
På galapremiär i New York 2004.

”Jag är oigenkännlig”

Hon fortsatte sin text om skönhetsingreppet som hon utförde för fem år sedan:

”Proceduren ledde till motsatsen mot vad man utlovade. Den ökade, snarare än minskade, mina fettceller och lämnade mig permanent vanställd, även efter två smärtsamma, misslyckade, korrigerande operationer. Jag har lämnats till att se, med medias ord, ’oigenkännlig’ ut”, skriver hon samtidigt som hon gör klart att det misslyckade ingreppet nu gör att hon håller sig hemma för sig själv och att hon ”blivit en enstöring”.

Annons

”Jag kollar inte på min spegelbild längre”

Nu öppnar hon upp i det amerikanska magasinet People, där hon berättar om sin resa mot att börja älska sig själv igen. Samtidigt som hon ger intervjun ställer hon även upp på en photoshoot och modellar därmed för första gången på flera år.

”Jag är inte klar med att berätta min historia, jag kommer att fortsätta dela med mig av mina erfarenheter gällande skam, att lära sig älska sig själv igen, och då även att hjälpa andra i deras resor”, säger hon själv om intervjun på sina sociala medier, samtidigt som hon visar upp magasinets omslag – vilket hon pryder.

”Jag kollar inte in mig själv i spegeln. Det ser inte ut som jag”, säger hon till People och berättar även att ingreppet lämnat ”utbuktande delar som hänger ut från min kropp”.

Linda Evangelistas plan efter misslyckade ingreppet

I inlägget gör hon även klart att hon planerar stämma företaget som utförde skönhetsingreppet. Vilket hon menar lett till att hon inte bara mår dåligt psykiskt utan även gjort så hon förlorat inkomst eftersom hon inte känner att det finns någon möjlighet att modella längre.

Annons