Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Linda Lindorff lämnar värmen – flyttar hem från Spanien

03 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Linda Lindorff och maken Jacob.
Linda Lindorff har bott i Spanien det senaste året – men nu bryter familjen upp livet i solen och flyttar hem.
TV4-programledaren förklarar bakgrunden till beslutet i en intervju med Expressen.
– Vi har haft det jättebra här men vårt liv är ju i Sverige, säger hon.
Annons
3 oförglömliga ögonblick från Bonde söker fruBrand logo
3 oförglömliga ögonblick från Bonde söker fru

Rutinerade TV4-programledaren Linda Lindorff har hållit i Bonde söker fru sedan starten av programmet, och förknippas därför lätt med den svenska landsbygden. Men det senaste året har hon och familjen bott på spanska ön Mallorca.

Linda och maken Jacob flyttade ner med barnen förra sommaren, då Jacob Lindorff skulle arbeta med lanseringen av ett kosttillskott. Under ett års tid har familjen haft Mallorca som sin bas – barnen har gått i skolan på ön, och Linda har bara pendlat till Sverige i jobbsyfte.

– Det är kul, man lär sig spanska, man äter lite annat och ser lite andra miljöer. Och det har varit härligt för familjen att ha det här ihop. Man blir lite tajtare, säger Linda Lindorff till Expressen.

Annons

Linda Lindorff: Därför flyttar vi hem

Men nu har familjen tagit ett nytt beslut, och väljer att bryta upp från livet på Mallorca, och flytta hem igen. Linda Lindorff konstaterar att hon älskar att bo i Sverige och längtar hem.

– Vi har haft det jättebra här men vårt liv är ju i Sverige. Och där vill vi vara. Vi har ju huset i Sverige och barnen går i skolan, säger hon till tidningen.

För de som funderar på att lämna Sverige och flytta till den spanska värmen finns det mycket att tänka på i form av hyra av bostad och att skaffa försäkringar – men det viktigaste är att man har engagemanget tycker Linda Lindorff.

– Man ska ju vilja det. Alla kanske inte vill för att man har vänner och aktiviteter. Men våra barn är väldigt duktiga på att lära känna nya människor.

5 snackisar från Kristallen genom årenBrand logo
5 snackisar från Kristallen genom åren
Annons