1:15

Efter reklamen: 8 kändisar som är genier – baserat på deras IQ

(1:15)

Slå på ljud

I Hollywood är det minst sagt ovanligt med par som håller ihop i över 20 år, men en som har lyckats få kärleken att hålla är Vänner-stjärnan Lisa Kudrow. Skådespelaren, som spelade ikoniska Phoebe Buffay i den hyllad sitcomen, har varit gift med sin Michel Stern sedan 1995, och paret har det lika bra som någonsin.

Men det började inte spikrakt för det stabila paret – första gången Lisa och Michel träffades var nämligen när han skulle gå på dejt med Lisas rumskompis. Innan hon slog igenom i Vänner studerade Lisa Kudrow psykologi och var inställd på att bli forskare, men på uppmuntran av sin bror började hon ändå satsa på skådespeleriet.

9 kändiskvinnor som valt att leva ihop med yngre män

Det var under den perioden som Lisa delade lägenhet med en annan ung kvinna, och hon för första gången fick upp ögonen för sina framtida make.

Lisa Kudrow spelade Phoebe i Vänner.

Warner Bros/Courtesy Everett Collection

– Jag såg honom och tänkte ”Jaha, han är den perfekta killen och allt är förstört för nu är de tillsammans och jag kan inte göra någonting”, har Lisa Kudrow berättat, skriver Brightside.

Fast besluten om att inte förstöra för sin rumskompis bestämde sig Lisa Kudrow för att lägga locket på sina egna känslor, och distanserade sig från Michel, som då arbetade med reklam.

– När han kom och skulle hämta henne sa han ”åh, hej Lisa”, och jag svarade ”hej” och gick ut ur rummet. Han trodde att jag var en galen person.

Blev tillsammans efter alla år

Men lyckan stod Lisa Kudrow bi – efter två månader slutade hennes rumskompis dejta Michel. Det skulle dock dröja sex år innan Lisa och Michel träffades igen, då på en födelsedagsfest för en gemensam vän. Sedan dess har de hållit ihop.

Lisa Kudrow och Michel Stern har hållit ihop i alla år.

Sara De Boer/AFF

Paret sa ja till varandra på ett vackert bröllop den 27 maj 1995, och tre år senare fick de sonen Julian Murray. Den lilla familjen på tre personer har sedan gått igenom ett helt liv tillsammans, och Lisa Kudrow är säker på att äktenskapet och kärleken har hållit sig så stark genom alla år för att de är beredda att arbeta för sin relation.

– När vi bestämde oss för att gifta oss så lovade vi inte att vi skulle älska varandra för alltid, för man kan inte göra det, utan vi lovade att vi skulle arbeta oss igenom vilka problem som än dök upp. Vi är dedikerade till att få vårt äktenskap att fungera.

För paret är det också viktigt att båda ska få blomma på egen hand, har Lisa Kudrow berättat.

Här är 12 svenska kändiskvinnor som dejtat samma män

– Vi respekterar varandras självständighet, och jag menar inte det som en eufemism, jag menar inte att man har relationer utanför äktenskapet. Men till exempel så tycker jag inte om att resa, men om han vill åka på en golfresa, så gör han det. Jag tror problemen börjar när par antar att de är en enhet som är synkroniserade i allting. Äktenskap handlar om att vara ett lag. Varje person är olika, men de har samma mål.