Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lisa Marie Presleys tragiska liv i rampljuset

31 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Som dotter till legendaren Elvis Presley har Lisa Marie Presley tillbringat hela sitt liv i rampljuset.
Men även om arvet från pappa inneburit att hon aldrig behövt tänka på pengar, är kändisdotterns liv kantat av trauman och tragedier.
Annons
9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste omBrand logo
9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste om

Lisa Marie Presley föddes den första februari 1968, som enda barnet till ”kungen av rock” Elvis Presley och Priscilla Presley – på dagen nio månader efter parets bröllop.

Efter att Elvis och Priscilla skilde sig 1973 bodde Lisa Marie främst med sin mamma i Los Angeles, men hälsade på hos sin pappa på Graceland i Memphis så ofta det gick.

Stolta föräldrarna Elvis och Priscilla Presley med nyfödda Lisa Marie.

När Elvis Presley gick bort i augusti 1977 var Lisa Marie, då nio år, på besök hos honom, och befann sig alltså i huset när han dog. Tillsammans med sina farföräldrar blev Lisa Marie arvinge till sin pappas miljoner. På grund av dåligt management hade Elvis förmögenhet sjunkit till fem miljoner dollar när han dog. Åren därpå dog Elvis föräldrar och lämnade Lisa Marie som ensam arvinge, och mamma Priscilla skötte om dödsbot fram till dotterns 25-årsdag, då hon hade laglig rätt att ta del av arvet. När Lisa Marie fyllde 25 år 1993 hade hennes mamma skött om dödsboet så bra att det vuxit till omkring 100 miljoner dollar.

Annons

Övergrepp och missbruk

Efter Elvis död började Priscilla dejta skådespelaren Michael Edwards, som Lisa Marie har anklagat för sexuella övergrepp. I en intervju med Playboy 2003 sa Lisa Marie att han utsatt henne för sexuella trakasserier från att hon var 12 till att hon var 15 år, och att han brukade komma in på hennes rum alkoholpåverkad.

Lisa Marie Presley har också berättat hur hon under olika perioder i sitt liv kämpat med drogmissbruk. Redan som 14-åring började hon missbruka kokain, och efter att ha fött barn 2008 hamnade hon i ett opioidmissbruk.

– Jag är tacksam över att vara vid liv idag, sa hon 2019, skriver People.

Lisa Marie Presley 2002.

Blev artist precis som pappa

Att bli artist när ens pappa är en av de mest ikoniska artisterna genom alla tider kommer med en del press, men de hindrade inte Lisa Marie, som valt att gå i Elvis fotspår. 2003 släppte hon sitt debutalbum To whom it may concern som sålde guld och hamnade femma på Billboard-listan. Sedan dess har hon släppt flera album till, och samarbetat med artister som Pink och Smashing pumpkins-sångaren Billy Corgan.

Annons

Men trots ansträngningarna har Lisa Marie inte varit i närheten av sin pappas karriär. Istället har hon främst uppmärksammats för sitt dramatiska privatliv. Lisa Marie har varit gift och skilt sig fyra gånger, och alla relationerna har blivit ordentligt omskrivna. Bara 20 år gammal gifte hon sig med musikern Danny Keough, och de fick dottern Riley och sonen Benjamin innan de skilde sig 1994. Samma år gifte sig Lisa Marie med världsstjärnan Michael Jackson, men paret fick inga barn ihop och skilde sig två år senare. 2002 gifte sig artisten med Hollywood-skådespelaren Nicholas Cage, men även den relationen tog slut efter två år.

Lisa Marie Presley var gift med Michael Jackson i två år.

Sorgen efter sonen

2006 gifte sig Lisa Marie Presley med musikern Michael Lockwood, och hoppades nog att det skulle vara hennes sista relation. Paret fick tvillingdöttrarna Harper och Finley 2008. 2016 ansökte paret om skilsmässa, och det blev startskottet på en fem år lång och smutsig rättsprocess, där de två anklagade varandra för allt från övergrepp till drogmissbruk. Under en period bodde tvillingarna hos sin mormor, Priscilla Presley. 2021 gick skilsmässan mellan Lisa Marie och Michael igenom.

Lisa Marie med sina tre döttrar 2017.

2020 drabbades Lisa Marie Presley av en fruktansvärd tragedi, när hennes son Benjamin tog livet av sig på en fest, 27 år gammal.

Annons

I oktober samma år, på dagen Benjamin skulle fyllt 28 år, skrev Lisa Marie om den tunga sorgen.

"Min vackra vackra ängel, jag bönföll marken du gick på, på den här jorden och nu i himlen. Mitt hjärta och min själ åkte med dig. Djupet av smärtan är kvävande och bottenlöst utan dig, varje ögonblick av varje dag. Jag kommer aldrig bli densamma. Snälla vänta på mig min älskling, och håll min hand medan jag stannar för att skydda och uppfostra dina systrar och vara här för Riley. Jag vet att du hade velat det. Grattis på födelsedagen min fina fina pojke. Du var för bra för den här världen", skrev hon på Instagram.

Lisa Marie Presleys tragiska bortgång

Den 12 januari 2023 bekräftades det att Lisa Marie Presley hade somnat in, 54 år gammal.

Sångaren och låtskrivaren hittades medvetslös i sitt sovrum, i vad som misstänktes vara en hjärtinfarkt.

”Det är med tungt hjärta jag måste lämna det förkrossande beskedet att min vackra dotter Lisa Marie har lämnat oss”, sa Priscilla Presley till tidningen People.

Lisa Marie Preskey

Yrke: Sångerska och låtskrivare.

Familj: Döttrarna Riley, Finley och Harper.

Enda barnet till Elvis och Priscilla Presley. Elvis gick bort den 16 augusti 1977. Han blev endast 42 år gammal.

Lisa Marie Presley dog vid 54 års ålder, den 12 januari 2023.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons