Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Elvis dotter Lisa Marie Presley död – hittades medvetslös i hemmet

13 jan, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Lisa Marie Presley död
Lisa Marie Prestley är död.
Hon hittades medvetslös i sitt sovrum efter en misstänkt hjärtinfarkt.
Elvis dotter blev 54 år.
Annons
Lisa Marie Presley har gått bortBrand logo
Lisa Marie Presley har gått bort

Elvis och Priscilla Presleys dotter, Lisa Marie Presley har dött. Den amerikanske sångerskan och låtskrivaren dog på kvällen den 12 januari.

Priscilla Presley bekräftade nyheten för tidningen People.

”Det är med tungt hjärta jag måste lämna det förkrossande beskedet att min vackra dotter Lisa Marie har lämnat oss”,

Lisa Marie fördes iväg med ambulans

Lisa Marie Presley hittades svårt sjuk i sitt hem i Calabasas i Los Angeles och kördes med ambulans till sjukhus. Enligt TMZ var det en städare som hittade henne medvetslös. I samband med detta ska Lisa Maries ex-man ha kommit hem med deras yngsta döttrar och påbörjat hjärt- och lugnräddning i väntan på ambulans, skriver TMZ.

Sångerskan hade fått en misstänkt hjärtinfarkt, skriver People. Hennes liv gick dock inte att rädda.

Annons

”Hon var den mest passionerande, starka och kärleksfulla kvinna jag någonsin känt. Vi ber om att värna vårt privatliv när vi nu försöker hantera denna djupa förlust. Tack för er kärlek och era böner. För närvarande kommer det inte att finnas några ytterligare kommentarer”, uppger Priscilla Presley till People.

Hon hade en stor familj

Lisa Marie Presley föddes i Memphis, Tennessee, i USA 1 februari 1968 exakt nio månader efter Elvis och Priscillas bröllop. Familjen flyttade till Los Angeles när hon var fyra år vilket följdes av föräldrarnas skilsmässa 1973.

Elvis dog när Lisa Marie bara var nio år gammal. Hon ärvde senare pappans fastighet Graceland. Lisa Marie har varit gift fyra gånger, varav ett av hennes äktenskap var med Michael Jackson och varade i två år.

Lisa Marie Presley har två barn tillsammans med ex-mannen Michael Lookwood, tvillingarna Finley Aaron Love Lockwood och Harper Vivienne Ann Lockwood, 14 år. Hon har också dottern Riley Keough, 33, och Benjamin Keough, 27, tillsammans med Danny Keough. Benjamin dog 2020. Lisa Marie har tidigare berättat om sin djup sorg efter hans död.

Annons

– Djupet av smärtan är kvävande och bottenlöst utan dig, varje ögonblick av varje dag.

Hjälpte utsatta i Elvis namn

Hon var mest känd som Elvis dotter men också en framgångsrik sångerska och låtskrivare. Hon släppte tre album; ”To whom it may concern” 2003, ”So what” 2005 och ”Storm & grace” 2012. Det gick allra bäst för hennes första album som sålde över 500 000 album.

Lisa Marie Presley var också en hängiven filantrop. Hon hade länge tillsyn över välgörenhetsorganisationen Elvis Presley charitable foundation, som hjälper hemlösa familjer och erbjuder hyresfria bostäder, förskola för barn och andra tjänster till familjer i nöd. Hon jobbade också med Oprah Winfreys Angel Netork som hjälpte dem som drabbats av orkanen Katrina och Dream Factory för att hjälpa barn med livshotande sjukdomar och funktionshinder.

Lisa Marie Presley blev 54 år.

Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoriaBrand logo
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoria

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons