Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Lisa Nilsson berättar om plötsliga graviditeten med dottern Signe

21 dec, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Lisa Nilsson
”Det blir inte alltid som man tänkt sig”, förklarar Lisa Nilsson nu när hon tänker tillbaka på tiden där hon blev gravid med dottern Signe. För det var inte ett dugg planerat – och vid tidpunkten hade Lisa Nilsson näst intill accepterat ett liv utan barn.
Annons
6 saker du inte visste om Lisa NilssonBrand logo
6 saker du inte visste om Lisa Nilsson

Hösten 2015 lät Lisa Nilsson svenska folket veta att hon separerat från sambon Niklas Medin som hon haft en relation med sedan 2006. Lisa flyttade från deras gemensamma villa och idag har ex-paret har delad vårdnad om de gemensamma döttrarna Signe och Irma.

Lisa Nilsson hade i sin tidigare relation med ex-maken Henrik Janson, som hon skilde sig från 2002, hela tanken om barn och familj.

– Jag hade ju planerat för barn tidigare, men så blev det inte så och så skilde vi oss, säger hon i SVT-dokumentären Lisa Nilsson - ett porträtt och fortsätter tänka tillbaka på det tidiga nollnoll-talet:

– Så då gör jag min stora frigörelseresa, och jag reser till Brasilien. Upptäcker jazzmusiken i mig själv på ett helt nytt sätt. Och jag var runt hela världen i några år. Och sen kommer jag hem där, och tänker att ”näe jag behöver inte Sverige, jag flyttar till Rio”, säger hon och berättar att hon sålde sin bostad och ”rensade ut hela lägenheten”.

Annons

Lisa Nilsson blev snabbt tokkär och gravid med dottern Signe

Lisa Nilsson slår även fast att hon till en början hade storslagna planer för sitt liv och att allt var ”regisserat”. Men då plötsligt började hon dejta en gammal vän och kollega. Och...

– Vi blev tokkära, och sen var jag gravid... Ja, jag vet inte ens hur många dagar det tog där innan hon var på gång. Signe, förklarar hon vidare.

Att hon skulle gå och bli tokkär i musikerkollegan Niklas Medin hörde som inte till till artistens ”regisserade” plan.

– Då var jag ju 37 år... 36 år, och tänkte att ”ja det här va ju lite hastigt och lustigt i tajmingen”. Men det är liksom inte där vi är i livet att man säger att ”kanske skulle det vara bättre tajming lite senare”. Inte för honom heller.

Lisa Nilsson: ”Det blir inte alltid som man tänkt sig”

För Lisa Nilsson hade tanken om barn nästan helt passerat, förklarar hon.

– Vi båda två hade nog inte räknat med att bli föräldrar alls längre. Vi hade börjat umgås med tanken, vi båda två – att ”ja jag kanske inte är den som kommer få bli en förälder”. Och så kom hon, då sa vi bara ”ja”, och sen kom ju Irma då några år senare, säger hon och poängterar:

– Så det var ju toppen. Det hade fattats mig annars. Alltid för resten av livet.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons