6 saker du inte visste om Lisa Nilsson
Slå på ljud

Lisa Nilsson är en av landets mest välkända och meriterade artister. Under hösten har vi sett henne i 2020 års säsong av TV4-programmet Så mycket bättre, hon var en av vintervärdarna i P1 och nyligen släpptes en dokumentär om henne på SVT med namnet Lisa Nilsson – ett porträtt. Så trots pandemin har Lisa Nilsson ändå haft att göra – i varje fall under den senare halvan av året 2020.

Lisa Nilssons lycka efter mammografin

Lisa Nilsson är inte den som backar från att prata om sig själv på sociala medier, och nu delar hon med sig av sitt lugnande besked efter en mammografi. På Instagram visar hon nu upp ett brev från Södersjukhuset i Stockholm som tydligt slår fast att Lisa Nilsson inte uppvisar några tecken på bröstcancer.

”Inga tecken på bröstcancer hittades vid mammografiscreening.”, står det i brevet på bilden som Lisa Nilsson även klottrat på med hjärtan, och med orden:

”Ännu en utandning?...”

Bröstcancer är enligt Cancerfonden den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor, och ungefär tjugo kvinnor insjuknar varje dag. Så att Lisa Nilsson nu kan pusta ut känns mer än rimligt. Eftersom att man idag har blivit bättre på att upptäcka bröstcancer tidigare, och att behandlings metoderna blivit bättre har chanserna att bli botad ökat de senaste årtiondena.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Lisa Nilsson tror sig drabbats av covid-19 i våras

I våras när Lisa Nilsson trodde sig drabbats av covid-19 delade hon återigen mer än gärna med sig av sina tankar om viruset. Hon testade sig aldrig för covid-19, så helt säker på att hon drabbades är hon inte, men hon hade flera symtom. Och efter ett par veckor på hemmaplan kände hon sig dock kry nog att friskförklara sig själv från det fruktansvärda viruset.

Men strax efter hennes sjukdomsperiod drabbades hon av en annan mindre angenäm åkomma – svampinfektion i underlivet.

Lisa Nilssons teori: virus och svamp hänger ihop

Och Lisa har en teori om att den svidande svampinfektionen var en följd av coronaviruset som hon trodde sig drabbats av.

”Virus, hormoner, svamp och blåsor har ju dokumenterat en pervers samarbetsförmåga. Fattar bara inte varför ingen mer än jag pratar om detta symptom/biverkning?”, funderade hon i ett inlägg på Instagram samtidigt som hon publicerade en bild på medicin mot svampinfektioner.

Lisa har – liksom många andra kvinnor – länge har dragits med återkommande svampinfektioner i underlivet.

”För min del började denna flora hälsa på redan i mellanstadieålder i samband med att vuxenhormonerna började produceras. Det vill säga ett knappt decennium före inträdet i intim-umgängets (ofta dystra) tid, med allt vad rubbade PH-värden, ömma infektioner och annat elände det nu innebar”, förklarade hon.


LÄS MER:

Lisa Nilsson om plötsliga graviditeten – efter alla år

Lisa Nilsson: Breven från mamma förändrade allt – efter hennes död

Marie Agerhäll om att jobba ihop med maken Jesper Rönndahl

Mest läst