Lisa Nilssons stöd till Ana Diaz – efter tunga händelsen under Så mycket bättre.
6 viktiga fakta om antidepressiva mediciner
Slå på ljud

När Ana Diaz berättar om sin medverkan i TV4-programmet Så mycket bättre blir det tydligt att hon inte är den där personen som gärna tar plats och gör sig till rummets mittpunkt. Och i mötet med de andra deltagarna i musikprogrammet valde hon att hålla sig lite mer på kanten.

– Det var mycket nerver och många stora personligheter. När människor är sådana tar jag ett steg tillbaka och blir lite som att jag tittar på en tennismatch. Det blir rätt så mycket observerande, för jag är ganska introvert, säger hon i en lång intervju med Dagens Industri.

Ana Diaz om sin medverkan i programmet: ”Dag tre satt jag bara och grät”

På Instagram delar hon nu ett inlägg med en bild på sin intervju i Dagens Industri, i vilken hon berättar om en dag under inspelningarna som bara gick åt till att gråta – eftersom det var så mycket nerver inblandade.

– Det är tänkt att de som är där ska vara en form av värdar och ha en välkomnande roll. Dag tre satt jag bara och grät, och sa att det här går inte. Jag är fortfarande på väg tillbaka från min utmattning. Men Plura och Markus hjälpte mig. De känner ju varandra sedan tidigare så jag kunde liksom bara åka med. Plura är omtänksam och snäll, Markus är otroligt rolig och stöttande. Tommy Körberg också. Jag trodde kanske att han skulle vara ”lilla gumman-pompös” men det är han inte alls. Han är en fin människa, säger Ana Diaz i Dagens Industri.

Väninnan Lisa Nilsson sänder sitt stöd till Ana Diaz

Ana har delat intervjun i ett inlägg på Instagram, och bland kommentarerna under inlägget ser vi nu hur sångfågeln Lisa Nilsson skickar sitt stöd till sin nyfunne vän Ana Diaz.

”Kära fina underbara! Dag 3 forever i mitt hjärta”, skriver Lisa Nilsson till sin Så mycket bättre-kollega.

Ana Diaz vill helst inte stå på bordet och sjunga

En av anledningarna till att hon debuterade relativt sent – som 38-åring – efter det att hon varit verksam som låtskrivare för bland annat One Direction, Britney Spears och Zara Larsson är enligt henne själv för at hon är så himla blyg.

– Jag är väldigt blyg. Jag har perioder där jag har väldigt mycket ångest och återkommande depressioner. Innan tänkte jag att man behövde vara en sådan som vill vara med i talangjakter och någon som ”ge mig mikrofonen” och ställer sig på bordet och sjunger. Sådan är inte jag, säger hon.

Hon talar gärna öppet om sin psykiska ohälsa

För tre år sedan var Ana Diaz med i Jills Veranda, där hon öppet om sin kamp mot ångest och depressioner. Hon förklarade bland annat att hon upplevt ångest sedan hon var barn och riktig depression sedan hon var ung vuxen. I programmet beskrev även Ana att hon insett att den psykiska ohälsan gjort att hon inte alltid funnits där för familj och vänner.

– Det måste bli mindre triggat och mindre laddat att prata om psykisk ohälsa, för det är en väldigt stor grupp av oss människor som har det här. Om det fortfarande är ett stigma behöver vi säga det några gånger till, tills vi kommer över det, sa hon bland annat i programmet.

Foto: TT

LÄS MER:

Ana Diaz smärtsamma ord om uppbrottet från pojkvännen

Lisa Nilssons hyllning får alla att bryta ihop i tårar

Lisa Nilssons tuffa motgångar – sorgen efter mamman och vännen

Mest läst