Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Little Jinders mörka tid: ”Ingen anledning att leva”

11 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Josefine Jinder
Josefine Jinder har gått igenom många svåra perioder i sitt liv.
I podcasten Hundåren öppnar hon nu upp om en särskilt jobbig tid, då hon kände att det inte fanns något kvar att leva för.
– Hur gör man för att inte ta livet av sig just nu, säger artisten att hon tänkte.
Annons
Det här är Josefine JinderBrand logo
Det här är Josefine Jinder

2018 släppte Josefine ”Little Jinder” Jinder albumet Hejdå och gav sig ut på en turné för att, som hon sa, ta farväl.

I podcasten Hundåren – Motgångspodden av Tomas Andersson Wij berättar artisten om den mörka tiden under skapandet av plattan, när hon mer eller mindre hade bestämt sig för att sluta göra musik som Little Jinder.

”Hur gör man för att inte ta livet av sig just nu”

Och det blev inte ljusare när turnén var slut.

– Hur ska jag inte dö, det var min enda tanke. Hur gör man för att inte ta livet av sig just nu. För jag har ingen anledning att leva, överhuvudtaget. Det var så här: ”Vad ska leva för? Det enda som jag tycker är roligt går dåligt”, säger hon i podcasten.

– Nu har jag också börjat hata den här figuren, Little Jinder. Jag har förbrukat mig själv medialt, jag har förbrukat mig själv musikaliskt och bränt ut mig på alla punkter. Jag har till och med sagt adjö till allting.

Josefin Jinder om tiden i Paris

Då bestämde hon sig för ett miljöombyte och sade för en tid hej då till Sverige.

Annons

– Om jag inte är i Stockholm, då kanske jag kan få nya musikaliska intryck. Det finns kultur i Paris, det finns liksom...

– Daft punk, skjuter Tomas Andersson Wij in.

– Exakt, svarar Josefine Jinder. Alla mina gamla hjältar. Jag flyr väl dit då och skriver, för jag orkar inte med musik.

Och det gjorde hon, med ett bokkontrakt i handen. Det gick bra, och Josefin Jinder beskriver ett tillvaro av vin, cigg och skrivande.

– Men precis innan jag åkte så blev jag ju väldigt kär i kille. Så jag kunde inte vara kvar där så länge på grund av det. Och sen pang, boom var jag gravid och nu sitter vi här, säger hon med ett skratt.

Och det var väl en himla tur att det blev så.

Foto: TT

Läs mer:

Annons