Astrid Lindgren-barnen idag – så lever de och så ser de ut
2:11

Efter reklamen: Astrid Lindgren-barnen idag – så lever de och så ser de ut

(2:11)

Slå på ljud

De omåttligt populära filmerna och serieavsnitten om Madicken och hennes lillasyster Lisabet spelades in i slutet av 70-talet, men ses fortfarande av barn som växer upp idag.

Lisabet spelades av Liv Alsterlund, som bara var 8-9 år när filmerna spelades in i Söderköping.

– Vi hittade på en del upptåg, som att ta emot journalister i en klädkammare. De var tvungna att gå in i den, en och en. Nån gång vägrade vi att säga si eller så. Det var säkert inte så lätt att regissera oss. Men vi hade kul, har hon berättat för Dagens Nyheter.

Liv Alsterlund och Jonna Liljendahl med Astrid Lindgren.

TT

Efter att ha gjort serien Madicken, som senare klipptes om till filmen Madicken på Junibacken, och Du är inte klok, Madicken så gick Liv Alsterlund vidare från rollen.

Jonna Liljendahl spelade Madicken – så ser hon ut i dag

Liv Alsterlund fortsatte skådespela efter Madicken

Men till skillnad från en del andra Astrid Lindgren-skådespelare så valde Liv Alsterlund att fortsätta på den skådespelande banan under många år framöver. I En flicka på halsen 1982 spelade hon mot Björn Skifs, och i Ett hjärta av guld som kom samma år hade Liv Alsterlund huvudrollen.

1991 återförenades Madicken och Lisabet.

Bertil S-son Åberg/SVT

Även på 90-talet hade hon roller i flera filmer och en tv-serie, och spelade dessutom mot bland annat Magnus Uggla i Tiggarens opera 1999.

Liv Alsterlund 1997.

Leif R Jansson/TT

Nu verkar Liv Alsterlund Hagberg, som hon heter nu för tiden, ha gått vidare från skådespelandet. 49-åringen bor i Stockholm med sin man, och arbetar som IKT-pedagog på Stockholms Universitet.

Så här ser hon ut i dag:

Lena spelade Ida i Emil i Lönneberga – så ser hon ut som vuxen

Mest läst