2012 vann Loreen Eurovision song contest med låten Euphoria, och skrev på så sätt in sig i Eurovision-historian.

Men det hade lika gärna kunnat se helt annorlunda ut – första gången Loreen fick höra låten var hon inte alls övertygad om att det var något för henne.

– Jag ratade den låten när jag hörde den första gången. Jag sa nej. Jag hade vissa krav, säger hon i Så mycket bättre.

Helen Sjöholm undrar nyfiket vad det var för krav. Många olika, visar det sig.

– Bland annat en siren i början, bam! Det skulle in stråkar och det ena med det tredje. Den behövde bli suggestiv och representera vem man var då. Så kom den till, säger Loreen i TV4-programmet.

När låten till slut hade blivit vad hon ville att den skulle vara, så var det dags för nästa steg – att få till det speciella framträdandet.

– Sen jag gick in i min vrå och skapade the performance, säger Loreen i Så mycket bättre.

Christer Björkmans tvivel för Loreens framträdande

Även Christer Björkman var först skeptisk till vad det skulle bli av den numera superkända låten. När han fick se Loreens framträdande för första gången trodde han inte att den skulle vinna varken Melodifestivalen eller Eurovision song contest.

– Ett av de starkaste minnena jag har av Euphoria är att jag skulle åka till en replokal där Loreen skulle visa upp det de hade tänkt att de skulle göra. Jag vet att jag var oerhört tveksam till det jag såg. Jag hade väldigt svårt att tro att den här crabdancen skulle bli historisk, berättar den forna schlagergeneralen, när han dyker upp i ett videoklipp på tv:n vid matbordet.

Läs mer:

Från Britney till Loreen – här är hitsen som Ana Diaz skrivit åt andra

Helen Sjöholms känslor över maken David Granditskys fina ord

Tommy Körberg om sjukdomen – låg i respirator på sjukhus