Helen Sjöholm och David Granditsky
Slå på ljud

Du är min man med Benny Anderssons Orkester låg 278 veckor på Svensktoppen, och är Benny Anderssons och Björn Ulvaeus mest framgångsrika låt efter Abba.

När Loreen ger sig på att tolka låten i lördagen Så mycket bättre berättar sångerskan Helen Sjöholm varför hon tror att den blivit så stor – alla tror att den handlar om deras respektive.

– De tror att det handlar om deras man. Tusentals är de förfrågningar som är ”min man fyller 65 år, skulle du kunna tänka dig att komma och sjunga du är min man. Jag tror att den har nått fram till folk för att den är så direkt. Du är min man, det är en så villkorslös, trogen kärlek. Och vem vill inte ha de, säger hon i programmet.

Plötsligt dyker hennes egen man, David Granditsky, upp på tv-skärmen vid middagsbordet i Så mycket bättre, och konstaterar att låten har en självklar del i deras relation – även om den inte handlar om honom.

– Du är min man är en låt som har följt oss genom åren, eftersom den hamnade på Svensktoppen precis när vi hade träffats. Det är en fin låt. Det känns lite lökigt ibland när folk tror att den handlar om mig, vilket den inte gör. Men det har utvecklats genom åren kan man säga. Det är mer en låt som handlar om ett förhållande som inte är så färskt, så den kanske mer och mer handlar om mig och henne. Jag heter David Granditsky, och det är jag som är Helen Sjöholms man, säger han i klippet.

Maken Davids fina ord till Helen Sjöholm

Helen Sjöholm blir genast tårögd och skickar pussar till sin man på skärmen när han dyker upp.

– Vad Helen betyder för mig går inte att sammanfatta i en mening, hon är del av mitt liv, det är ju vi. Hon betyder allt liksom, det är hon och barnen, säger han innan han vänder sig direkt till hustrun:

– Jag hoppas att du har kul nu Helen, för det är ju som vi alltid säger fem minuter före föreställning när allt känns så där jobbigt: ”Varför måste det vara så allvarligt hela tiden? Det är ju bara musik, det ska ju vara roligt”.

Hälsningen på slutet gör att Sjöholm blir tagen av känslor, och hon sitter med tårade ögon när de andra artisterna applåderar.

Helen Sjöholm i Så mycket bättre.

En rörd Helen Sjöholm.

Så mycket bättre sänds lördagar 20.00 på TV4.

Läs mer:

Så mycket bättre-stjärnornas kamp – framgångens mörka baksida

Helen Sjöholms möte med Ted Gärdestad – bara år före hans död

Helen Sjöholms hyllning till maken David Granditsky i Så mycket bättre