Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Lotta Engberg i tårar efter TV4-kollegans hastiga bortgång

15 jul, 2020 
AvJonna Axelsson
lotta i tårara efter kollegas bortgång
Michael Ottosson var en del av Lotta på Liseberg-orkestern sedan sommaren 2015.
Den 8 juli gick han hastigt bort och i veckans avsnitt av allsångsprogrammet hedras Michael minne.
– Vi saknar honom så oerhört mycket, säger en märkbart berörd Lotta Engberg.
Annons

Varje måndagskväll under sommaren får TV4-tittarna se ett nytt avsnitt av Lotta på Liseberg med programledaren Lotta Engberg, 57, i spetsen. I år ser det dock lite annorlunda ut. På grund av coronapandemin finns det ingen publik på plats och istället hjälps gästartisterna åt med att sjunga allsångslåtarna.

Det verkar inte som att det kommer att bli ändring på detta den här säsongen, vilket Lotta berättade när hon gästade Nyhetsmorgon inför premiären av Lotta på Liseberg.

– Vi har försökt vänja oss med så många annorlunda saker i de här tiderna att vi kanske kan vänja oss lite grann den här sommaren och så hoppas vi på en ny sommar, sa hon då.

Lotta Engberg om dödsfallet

Trots att programmet spelas in utan publik har Lotta Engberg, tillsammans med resten av gänget, bjudit på minnesvärda shower vecka efter vecka.

Det avsnitt som sänds måndag den 13 juli är dock ett väldigt speciellt sådant. Under morgonen berättade TV4 att Michael Ottosson, mångårig medlem i Lotta på Liseberg-orkestern, hastigt gick bort i onsdags. Michael blev 36 år gammal. På kanalens hemsida berättar Lotta Engberg om sorgen.

Annons

– Han kommer att vara otroligt saknad av oss alla, men just nu tänker vi främst på hans familj och delar deras sorg i hjärtat, säger hon.

Stora sorgen i produktionen

Även kapellmästare Andreas McEwan Landegren har uttalat sig om tomrummet som kollegan lämnar efter sig.

– Han var en ständig källa till glädje och skratt, och när han anslöt till orkestern kändes den för första gången helt komplett. Jag kommer att sakna honom otroligt mycket, säger han till TV4.

På hemsidan meddelade TV4 även att man kommer att hedra Michael Ottosson under måndagskvällens direktsända avsnitt av Lotta på Liseberg – vilket de sannerligen gjorde.

Hyllningen till Michael Ottosson

Efter att gästartiserna Eric Saade, Nanne Grönvall, Anna Bergendahl, Martin Almgren och Newkid sjungit sina egna låtar och allsångslåtar spelades Michaels egenskrivna låt Don’t leave me here.

Innan dess valde Lotta Engberg att dela med mig av ett par väl valda ord. När låten sedan spelades satt programledaren och lyssnade till tonerna med tårar rinnandes ner för kinderna.

Annons

– Den här veckan nåddes vi av ett fruktansvärt tragiskt chockbesked, säger Lotta och fortsätter:

– Hans fina fina hjärta orkade inte slå mer. Vi saknar honom så oerhört mycket och vi vill tillsammans hylla honom tillsammans med er.

Lotta på Liseberg sänds måndagar 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: Tommy Holl/TT

Läs mer:

Annons