Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Mikael Sandströms ilska efter frågorna i Nyhetsmorgon

30 okt, 2020 
AvJakob Meijer
FotografTT
Mikael Sandström ryter ifrån ordentligt efter frågorna i Nyhetsmorgon. Nu hyllas han av sina följare.
Annons

Doktor Mikael Sandström, 62, har varit ett stående inslag i Nyhetsmorgon de senaste åren. Och tittarna verkligen älskar att få råd och upplysas av Mikael om diverse olika åkommor, både vanliga och ovanliga.

Förra veckan var det dags för Mikael att svara på tittarnas frågor angående problem i de nedre regionerna. I inslaget konstaterar Mikael plötsligt att de flesta frågor kommer från kvinnor som nyligen fött barn.

– Det är också slående och lite sorgligt alltså. Vi har fått 100 frågor från kvinnor som börjar med: Jag har just fött barn, jag kissar på mig. Jag bajsar på mig, säger Mikael i programmet.

Han fortsätter och påpekar att dessa kvinnor inte får den vård de behöver när de uppsöker läkare.

– På riktigt. Så säger de (reds. anm. vården) att det är som de ska, det ordnar till sig. Alltså, är det så här efter sex, sju, åtta månader… Det är en jättestor grupp kvinnor som efter förlossningen har inkonsistensproblem.

Annons

Mikael vill att problemen tas på allvar, men i stället verkar dessa kvinnor få höra att de ska återkomma om problemen kvarstår. Och när de väl kommer tillbaka får de återigen samma svar. Mikael är minst sagt inte nöjd med att läkare inte tar dessa kvinnor och deras problem på större allvar.

– Nu skäller du på dina egna kollegor?, säger programledaren Maria Forsblom.

– Ja, det gör jag verkligen. Det här duger inte, säger Mikael Sandström.

– Man måste ha en väldigt noggrann uppföljning. Det går inte varje gång att säga: Kom tillbaka om det blir sämre. Här måste det vara fokus.

Mikael blir märkbart upprörd i programmet.

– Förlåt att jag blir intensiv, säger han.

Mikael Sandström hyllas efter orden om förlossningsskador

Men tittarna uppskattar att han bryr sig så mycket som han gör. I dagarna när Mikael publicerade sitt senaste Instagraminlägg var det flera tittare som kommenterade och tackade honom för att han röt ifrån.
”En stor ros till dig, tack för det du sa i Nyhetsmorgon om förlossningsskador. Tyvärr får många höra att det ser ut som det ska och det reder ut sig. Men vi var många som jublade när du blev arg och gav kollegorna en känga. Tack”, skriver en följare.

Annons

En annan skriver:
”TACK för ditt starka ställningstagande för oss förlossningsskadade kvinnor, började nästan gråta av att höra en läkare uttrycka sig så starkt. Vi är otroligt många som hela tiden blir nonchalerade av vården och får lida med våra besvär, helt utan varken stöd eller hjälp så det du gjorde betyder mycket. Återigen TACK.”

Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Läs mer:

Annons