Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lotta Lundgren inlagd på sjukhus i månader – berättar om svåra operationerna

08 feb, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Lotta Lundgrens tuffa tid på sjukhuset efter dotterns födsel.
Efter sin andra förlossning hittade läkarna en cysta stor som ett vitkålshuvud i Lotta Lundgrens kropp. Och istället för att åka hem med sin nyfödda dotter, fick hon tillbringa hela våren på Huddinge sjukhus.
Annons
Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisen

När tv-profilen Lotta Lundgren tittar på sin kropp ser hon ett stort ärr som sträcker sig hela vägen från bröstbenet ner på höften som ett minne av en hemsk sjukdomsperiod. Precis efter hon fött sitt andra barn, dottern Mimi, hittade läkarna något i hennes kropp som kom att bli orsaken till månader av tid tillbringade på sjukhuset.

– Det såg ut som att det var ett barn kvar inne i mig. På röntgen upptäcktes en jättestor cysta, stor som ett vitkålshuvud faktiskt. Jag tror att det kan ha varit svenskt rekord. Centralt placerad i levern, säger Lotta Lundgren i podcasten Hundåren med Tomas Andersson Wij om den tuffa tiden för tretton år sedan.

Lotta Lundgren låg på sjukhuset hela våren

Så den stora cystan kom som en chock för både läkarna och Lotta Lundgren själv, och precis efter förlossningen var man tvungen att ta bort den – och Lotta missade därför en stor del av dotterns första tid i livet.

Annons

– Det blev en sån där fem timmar lång historia där man skar ur den här jättegrejen ur mig. Sen blev jag kvar på sjukhuset en hel vår, utan min bebis och min lilla lilla pojke, fortsätter hon och menar då sonen Måns.

Lotta Lundgren var helt utslagen

Lotta Lundgren fick tillbringa hela våren på sjukhuset, och för att fungera någorlunda proppades hon full med morfin.

– Jag blev liksom inte bra. Jag tappade helt aptiten och förlorade 15 kilo. Jag tynade bort och hade feber, säger hon i podden och fortsätter berätta om vändningen:

– Men till slut var det en vändpunkt. Jag var så väck. Då upptäckte de att det läckt ut galla i hela lungsäcken, hur mycket som helst, det bara sörplade när jag andades, minns hon tillbaka och slår fast att allt bara känns som en hemsk dröm.

Lotta Lundgren säger att hon blev beroende av morfin

Efter ett tag började Lotta Lundgren komma mer och mer på benen, och strax fick hon åka hem till barnen igen. Men eftersom hon under den långa perioden fått så mycket smärtstillande – upplevde hon det som att hon blivit beroende av morfinet hon fått på sjukhuset.

Annons

– Jag låg i tio dagar och bara svettades, kunde inte sova, hade spring i benen, natt efter natt. Man blir helt tokig i huvudet av abstinens, säger hon och fortsätter:

– Att bli så sjuk är så omstörtande. Så du kan inte riktigt gå tillbaka, för du är inte riktigt samma person längre. Men jag repade mig och kom i gång. Då rivstartade jag stenhårt. Bok skulle skrivas och tv-program skulle göras.

LÄS MER:

Annons