Prinsessan Madeleine har koll på värdet det innebär att som kunglighet ha sociala medier. I flera år har hon haft en egen Facebooksida, där hon löpande gjort små uppdateringar – om privatlivet, om medier hon medverkat i och om arbetet med Childhood Foundation. Kontot har blivit ovärderligt för både henne – och många medier. På Facebook får hon ge sin syn på händelser och skeenden och via Facebook får medier – och privatpersoner – en möjlighet att komma prinsessan en smula närmare.

Läs också: Madeleine och Chris har blivit föräldrar igen

Nu tar prinsessan Madeleine sitt sociala medier-arbete ett steg längre, genom att starta ett officiellt Instagramkonto. Privat har Madeleine haft Insta i flera år, men kontot har varit låst och bara de närmaste har fått följa henne, och det var först nu, i helgen, som Madeleines öppna Instakonto såg dagens ljus.

Läs också: Chris O’Neill i unik intervju: ”Jag har städat badrum och skrubbat toaletter”

Att Madeleine startar kontot just nu är minst sagt passande, med tanke på att hon i fredags födde sitt och Chris O’Neills tredje barn. Och första bilden på Instagram då? Ja, det blev en bebisbild. En like-raket, minst sagt. I skrivande stund har bilden nära 20 000 likes. Kontot har fått nära 40 000 följare – på mindre än ett dygn.

Vill du också följa Madeleine på Insta? Klicka här!

Foto Anna-Lena Ahlström/Kungahuset
Artikeln publicerades först på ELLE.