Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prinsessan Madeleine startar eget Instagramkonto

12 mar, 2018 
Prinsessan Madeleine har haft ett privat Instagramkonto i flera år. Men nu har hon startat ett officiellt konto. Första bilden? En bild på de tre barnen!
Annons

Prinsessan Madeleine har koll på värdet det innebär att som kunglighet ha sociala medier. I flera år har hon haft en egen Facebooksida, där hon löpande gjort små uppdateringar – om privatlivet, om medier hon medverkat i och om arbetet med Childhood Foundation. Kontot har blivit ovärderligt för både henne – och många medier. På Facebook får hon ge sin syn på händelser och skeenden och via Facebook får medier – och privatpersoner – en möjlighet att komma prinsessan en smula närmare.

Nu tar prinsessan Madeleine sitt sociala medier-arbete ett steg längre, genom att starta ett officiellt Instagramkonto. Privat har Madeleine haft Insta i flera år, men kontot har varit låst och bara de närmaste har fått följa henne, och det var först nu, i helgen, som Madeleines öppna Instakonto såg dagens ljus.

Att Madeleine startar kontot just nu är minst sagt passande, med tanke på att hon i fredags födde sitt och Chris O’Neills tredje barn. Och första bilden på Instagram då? Ja, det blev en bebisbild. En like-raket, minst sagt. I skrivande stund har bilden nära 20 000 likes. Kontot har fått nära 40 000 följare – på mindre än ett dygn.

Foto Anna-Lena Ahlström/Kungahuset
Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons