Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Magnus Ugglas relation till dottern Agnes – nya tv-programmet

12 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografSVT, TT.
Magnus Uggla och dottern Agnes Uggla.
Folkkära artisten Magnus Uggla gör SVT-programmet Jag och min far tillsammans med dottern Agnes.
Men far och dotter har ibland svårt att kommunicera
– Man hörde att han menade det också, det var så otroligt oskönt. Jag blev jättearg, säger Agnes Uggla i Carina Bergfeldt.
Annons
10 saker du kanske inte visste om Magnus UgglaBrand logo
10 saker du kanske inte visste om Magnus Uggla

Med låtar som Kung för en dag, Jag mår illa och Johnny the rocker har Magnus Uggla länge varit en av Sveriges mest folkkära artister, och efter sin medverkan i Så mycket bättre och covern på Olle Ljungströms låt Jag och min far blev han mer älskad än någonsin. De senaste åren har artisten däremot kanske främst förknippats med tv-program och sitt sociala medier-inslag ”Fredagsdrinken”.

Agnes Uggla jobbar med pappa

Nu är han aktuell med programmet Jag och min far på SVT, där han och dottern Agnes Uggla reser tillsammans. Agnes är näst äldst av Magnus Ugglas tre barn – äldst är Emelie Uggla, 43, och yngst är sonen Ruben, 27 år.

Agnes Uggla har gått i mamma Louise ”Lollo” Ugglas fotspår, och arbetar precis som hon i reklambranschen – under en period arbetade de två till och med på samma bolag.

Annons

Men nu är det alltså pappa som Agnes jobbar tillsammans med. De har podcasten Uggla & Uggla, och har nu gjort sin tv-debut tillsammans i SVT.

Magnus Ugglas utbrott på dottern

När duon gästar Carina Bergfeldt visar det sig dock att det ibland blir bråk under inspelningarna

– Det blev jättedålig stämning här om dagen när vi filmade och jag sa ”håll käften” till henne, erkänner Magnus Uggla i Carina Bergfeldt.

– Ja vem säger så? Man hörde att han menade det också, det var så otroligt oskönt. Jag blev jättearg, säger Agnes Uggla.

Agnes och Magnus Uggla.
Agnes och Magnus Uggla i Carina Bergfeldt.

Hon menar att pappans adhd-diagnos gör att hans humör kan svänga snabbt, och att det kan vara svårt att hänga med.

– Det gör att man kan gå från noll till hundra på absolut inga sekunder, och gör det ofta och gärna om man är trött eller hungrig eller är kissnödig eller har tråkigt. Det hände ju några gånger. Han blir ju jättejättearg och efter 30 sekunder är han som vanligt igen, och förväntar sig att vi andra ska följa med i den här dansen, säger hon i programmet.

Carina Bergfeldt sänds fredagar 21.00 på SVT1.

Annons