Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Magnus Uggla om dotterns oro för hans hälsa

17 sep, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
magnus uggla
Under pandemin har Magnus Uggla valt att hålla sig extremt isolerad. Så pass att hans dotter till slut blev så orolig att hon uppmanade sin pappa att söka professionell hjälp.
Annons
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Bokaktuella Magnus Uggla, 67, har under pandemin valt att minska på den fysiska kontakten rejält. När han gästar SVT-programmet Skavlan gör han klart att han inte ens kramat sin fru Louise ”Lollo” Uggla, 59, eller sina barn Emelie, 42, Agnes, 31, och Ruben, 25 under året som gått. Och när han får frågan om hur många som han tagit i det senaste året svarar Magnus Uggla:

– Nej, nej det är inga!

Hos Fredrik Skavlan berättar Magnus Uggla också att han precis innan intervjun skakat hand med en person – för första gången på ett och ett halvt år.

– Jag hade mitt första handskak här inne i sminket, för första gången på ett och ett halvt år. Så det är ingen som har tagit mig i hand, skrattar han.

Magnus Ugglas dotter var orolig för sin pappa

Att Magnus Uggla varit så restriktiv med handtag, famntag, klapp och kyss under pandemin gjorde att hans dotter efter ett tag började känna en viss oro för sin pappas psykiska hälsa. Såklart ska man hålla avstånd i dessa tider, men dottern menade att Magnus Ugglas icke-fysiska tillvaro hade gått överstyr.

Annons

– Och jag kommer ihåg vid något tillfälle, för ungefär ett år sedan, då tog min dotter mig åt sidan och sa: ”Pappa, du är sjuk du måste söka hjälp på något sätt”. Hon tyckte alltså att jag skulle ta kontakt med någon psykolog på nätet och prata ut om det här, haha, fortsätter Uggla berätta varpå Fredrik Skavlan ser chockad ut och frågar: ”Men din dotter har fått krama dig? Din fru?”

– Nej, nej, nej ingen!

– Dom har ju kanske varit på ICA och handlat eller någonting sånt där, och då kan dom ju ha drabbats av covid. Jag litar på dom, men inte när det gäller covid!

– Jag frågade alltid min fru så fort hon hade varit iväg och handlat såhär: ”Var det mycket folk i affären?”, förklarar Uggla samtidigt som han gör klart att hustrun alltid sa att det varit lite folk i butiken.

– ”Nej nästan inga alls”, sa hon alltid. Men så, ja, haha, jag hörde att hon ljög.

magnus uggla och nya romanen johnny the fuckerm
Nyligen släppte Magnus Uggla romanen Johnny the Fucker, vilken är satir om musikbranschen. Boken bygger på historien om när Magnus Uggla ställde upp i Melodifestivalen 1979 – lite mot sin vilja eftersom han hade tajt om stålar – med låten Johnny the Rocker.
Det här var utan tvekan den mest turbulenta perioden i min karriär, och det tog på krafterna att få ner allt på pränt. Men, sammanfattningsvis med facit i hand måste jag ändå säga att det nog är en av de bästa böcker jag har skrivit, säger Magnus Uggla enligt förlaget Norstedts som ger ut boken.
TV: Veckans snackisar du inte vill missaBrand logo
TV: Veckans snackisar du inte vill missa
Annons