Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Malin Berghagen berättar om aggressiva tumören – efter operationen

05 maj, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
malin berghagen
Förra året upptäckte läkarna en aggressiv tumör på blindtarmen hos Malin Berghagen, något hon valt att hålla hemligt – fram tills nu. Då hon nu väljer att blogga om tuffa tiden på vår systersajt MåBra.
Annons
(Måbra) Så tar du reda på vilken blodgrupp du har – 3 enkla sättBrand logo
(Måbra) Så tar du reda på vilken blodgrupp du har – 3 enkla sätt

I samband med att MåBras bloggare Malin Berghagen opererades för blindtarmen i november förra året hittade läkarna av en slump en tumör. Något som Malin Berghagen valt att hålla inom närmaste kretsen eftersom det kändes tufft att tala öppet om det, fram tills nu.

Malin Berghagens tumör: ”En aggressiv sådan”

”Det har hänt lite olika saker i mitt liv den senaste månaderna som påverkat mig på många olika plan”, börjar Malin Berghagen berätta i inlägget där hon öppnar upp om den akuta operationen för sin blindtarm.

Under operationen stötte läkarna på något oväntat inuti Malin Beghagen, de hittade en liten tumör längst ut på blindtarmen.

”En väldigt liten men aggressiv sådan. De fick bort allt men jag blev två saker: Väldigt rädd och extremt tacksam!”.

Annons

Malin Berghagens ödesbeslut

Malin Berghagen förklarar vidare att det hela är resultatet av ett beslut, som hon tog i enighet med doktorerna. Det stod mellan antingen penicillin eller operation, och de landade i det sistnämnda. Och vore det så att hon valt att ta penicillin för den inflammerade blindtarmen hade de aldrig hittat tumören.

”Förstår ni vad innerligt tacksam jag är idag över det beslutet? För tydligen berodde inte inflammationen i blindtarmen på tumören. Jag hade ren tur att dom hittade den som läkaren sa. Ödet, slumpen eller vad vi nu ska kalla det”, slår Malin Berghagen fast.

Malin Berghagen om sonens ord efter operationen

Malin Berghagen berättar även att ”den här typen av tumörer växer långsamt och det kunde ha tagit några år till innan jag märkt av den”, vilket gjorde att hennes äldsta son Christopher slog fast att mamma Berghagen nu fått några extra år på jorden.

”Hur tänkte jag förvalta det? menade han. Allt snurrade i huvudet med en blandning av lycka, ödmjuk tacksamhet men också rädsla att det fanns något mer i kroppen.”

Annons

Malin Berghagen var så rädd att hon skakade

Malin Berghagen väljer även att dela med sig av det skakade återbesöket hos läkarna som hon gjorde häromveckan.

”Läkarna ville vara säkra att inget spridit sig även om chansen var liten sa dom så i förra veckan gjorde dom en grundlig röntgen där dom injicerade radioaktiv vätska i mig och gjorde sedan en magnetröntgen”, berättar hon samtidigt som hon säger att hon var så rädd att hon skakade.

Hon gör även klart att läkarna inte hittat något oroväckande under magnetröntgen.

”Och igår ringde min underbara läkare Ivan och berättade att de hittade ingenting. Alla mina värden såg dessutom normala ut. Så jag kunde verkligen andas ut.”

Annons