Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson på Allsång på Skansen 2016.

Karin Törnblom/TT
10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Slå på ljud

Att systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen är döttrar till den legendariska artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson har inte gått många förbi. De har båda offentliga karriärer och syns ofta i olika publika sammanhang.

Kristin Kaspersen är tv-programledare, och henne fick Lill-Babs tillsammans med den tidigare fotbollsspelaren Kjell Kaspersen från Norge 1969.

Innan dess hade Lill-Babs blivit mamma till författaren och hälsoprofilen Malin Berghagen, som också verkligen föddes in i rampljuset då hennes far är Lasse Berghagen.

Monica Svensson om sorgen efter Lill-Babs död

Sin första dotter fick Barbro Svensson när hon var 16 år, tillsammans med Börje Landar från Järvsö. Hon heter Monica Svensson och har inte haft något sug efter att bli känd.

– Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg. Däremot har jag alltid jobbat med och för människor på ett eller annat sätt. Så det är väl den likheten som är, att vi är måna om människor, säger Monica Svensson i en intervju med Nyhetsmorgon 2017, när hon och mamman gästade programmet.

När den älskade artisten tragiskt nog gick bort i mitten av 2018 var sorgen naturligtvis stor hos systrarna. Monica Svensson har i en intervju med Hemmets journal berättat hur nära varandra de var.

– Det skilde bara 16 år mellan henne och mig. När hon dog förlorade jag inte bara min mamma utan också min bästa vän. Men jag pratar fortfarande med henne varje dag och känner också av hennes närvaro. Hon har sina egna små subtila sätt att tala om att hon fortfarande finns med oss, säger hon.

Kristin Kaspersens kärleksfulla hyllning till systern

Syskonskaran verkar också ha en fin kontakt med varandra. I veckan fyllde Monica Svensson år, och då lade Kristin Kaspersen upp en bild på Instagram från 2019 när de öppnade Lill-Babs museum i Järsvö och gratulerade.

”Idag fyller min vackra, fina storasyster Monica Svensson år och så även min systerdotter Jennifer Granath. GRATTIS till er båda! Älskar er!”, skriver Kristin Kaspersen.

LÄS MER:

Malin Berghagens svåra tid med pappa Lasse Berghagen

Därför förlorar döttrarna Lill-Babs lägenhet – efter svåra striden

Kristin Kaspersen och Malin Berghagen för vidare Lill-Babs fina tradition

Mest läst