6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
Slå på ljud

Malin Berghagen har nyligen släppt boken Frihet – att leva sin längtan, där hon skriver om att slå sig fri från sina egna begränsningar och brister.

Den 54-åriga profilen går tillbaka till händelser som utspelade sig redan innan hon föddes, men som påverkat henne under livets gång. I Malou efter tio berättar hon att mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson drabbades av en kraftig blödning när hon var gravid med Malin.

– De höll på att förlora mig när jag var fem månader i mammas mage. Det visste jag, men jag visste inte dramatiken runt det, säger Malin Berghagen i Malou efter tio.

Läkaren hade föreslagit att paret skulle göra abort, då de inte visste om blödningen hade skadat fostret – något både Lill-Babs och pappa Lasse Berghagen hade vägrat.

– Då hade mamma sagt nej och pappa kände precis likadant. Men då visste man inte heller om det skulle vara något fel på mig, så det skapades en oro där, säger hon i TV4-programmet.

Familjens oro för Malin Berghagen

Men även under hennes uppväxt fanns det en oro för henne inom familjen.

– Mormor hade någon gång sagt ”Malin är för snäll för den här världen så henne kommer vi förlora som barn”, säger Malin Berghagen i Malou efter tio.

Det var först för några år sedan som Lasse Berghagen berättade för dottern om traumat innan hennes födelse.

– Det fanns någon slags oro över att jag bara var till låns och den oron förstår jag nu varför jag själv har haft en konstant oro över att någonting ska hända.

Läs mer:

Anki Edvinsson försvann från TV4 – nu gör hon succé

Malin Berghagens svåra tid med pappa Lasse Berghagen

Därför förlorar döttrarna Lill-Babs lägenhet – efter svåra striden

Mest läst