Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Malin Berghagens svåra tid med pappa Lasse Berghagen

19 nov, 2020 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Att födas som dotter till två av Sveriges kändaste person är inte alltid lätt. Det vet Malin Berghagen, som i Nyhetsmorgon nu berättar om den tuffa tiden efter deras skilsmässa och om hur hon till sist förlät sin pappa, Lasse Berghagen.
Annons
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

Skådespelaren och författaren Malin Berghagen är dotter till två av Sveriges mest folkkära personer: Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lasse Berghagen.

Nu har hon släppt en ny bok, Frihet – att leva sin längtan. I den skriver hon bland annat om hur man hanterar rädslor och relationer. När hon besökte Nyhetsmorgon pratade hon om agget som hon kände mot sin far.

– Jag märkte att vad än pappa sa när han inte kunde komma till något som jag skulle göra så kunde jag gå in i en känsla av att han inte valde mig. Det blev jag ganska trött på och försökte ganska länge jobba med det. Dels ville jag ta diskussionen med pappa, men jag blev ändå inte av med det. Det blev frustrerande., säger Malin Berghagen i programmet och fortsätter:

– Så jag började tänka på hur jag skulle bli av med det, och insåg att jag måste gå in i förståelsen. Så jag försökte titta vad den här händelsen kom ifrån.

Malin Berghagens förlåtelse

Hon kom till sista fram till att det måste ha varit när hon var två år och hennes föräldrar skiljde sig.

Annons

– Mamma dumpar pappa ganska brutalt. Han är 21 år och har blivit tillsammans med Sveriges mest kända kvinna. Det är inte bara att hon dumpar honom, utan det står på varenda löpsedel – överallt. Så han tänker på sig. Att vara rädd om sig, säger hon.

Malin Berghagen berättar vidare att hon, efter att ha gått i empatin och förståelsen, insåg att det kanske gjorde för ont för sin pappa att umgås med ”Lill-Babs” och henne.

– När jag gick in i den förståelsen kände jag bara: Jag hade gjort exakt likadant. Då kom förlåtelsen. Då kom också känslan av att han inte gjorde något emot mig. Han gjorde bara något för honom, för att skydda sig själv. Då bara släppte det.

”Han var dödligt kär i min mamma”

Hon berättar också att när Lasse Berghagen väl kom och besökte Malin och ”Lill-Babs” så fokuserade han inte så mycket på sin dotter utan mer på sin exfru.

– Det här pappa berättat för mig själv, att han kunde känna dåligt samvete efteråt att han bara fokuserat på mamma. Men han var ju dödligt kär i min mamma, så det var väl inte så konstigt. Jag kan verkligen förstå den biten också, säger Malin Berghagen.

Läs mer:

Annons