Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Malin Berghagen slår tillbaka mot kommentarerna: ”I den åldern”

19 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Malin Berghagen är trött på alla åsikter om hennes utseende, åldrande och hårfärg.
I sin blogg slår hon nu tillbaka mot kommentarerna – och menar att hon inte bryr sig om vad andra tycker.
”Jag är i den åldern där jag känner att jag gör precis vad jag vill med mitt liv”, skriver hon i bloggen.
Annons
5 saker du vill veta om Malin BerghagenBrand logo
5 saker du vill veta om Malin Berghagen

Malin Berghagen, 56, har minst sagt vuxit upp i rampljuset. Som dotter till artisterna Lill-Babs och Lasse Berghagen har Malin varit i offentligheten sedan hon var bebis, och med en karriär som skådespelare, författare och influencer har hon blivit en av kändis-Sveriges mest kända profiler.

Att vara en offentlig person kommer med mycket åsikter utifrån, och kanske framförallt som kvinna. Nu har Malin Berghagen fått nog av alla åsikter folk har om hennes utseende, åldrande och tankar.

I ett inlägg på sin blogg skriver hon om irritationen över att folk alltid vill ha åsikter och henne på sociala medier.

”Det gör att helt främmande människor kan skriva i kommentarerna: Varför färgar du håret? Varför har du filter , vågar du inte visa vem du är? Osv… När jag lägger upp en bild så tror andra att de ska ha en åsikt om det. Peppa eller dissa. Medan jag alltid upplever att det är en dialog”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”Jag är i den åldern där jag känner att jag gör precis vad jag vill med mitt liv och ingen annan har med det att göra”.

”Inte fokusera på rynkor”

Malin Berghagen konstaterar att hon kommer fortsätta skriva om det som intresserar henne – och visa upp sig på precis det sättet hon har lust till.

I ett annat blogginlägg skriver Malin Berghagen om att hon fotograferats med grått hår för första gången, och trycker även då på allas rätt att se ut som de själva vill.

”Det var första gången jag faktiskt fotograferades med mitt gråa så synligt. Och faktum är att det kändes inte alls jobbigt. Jag kände mig aldrig någonsin ” gammal”. Det märktes tydligt att min kärleksbombning till mig själv funkat. Att se det vackra unika med just mig och att inte fokusera så mycket på rynkor och gråa hår. Jag tycker att det är varje människas rätt att göra vad dom vill med sin kropp”, skriver hon.

Annons