Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Malin Stenbäck om nya Big brother-säsongen och sorgen efter Adam Alsing

15 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Hej Malin Stenbäck, högaktuell som programledare i nya säsongen av Big Brother på TV4 Play och Sjuan.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Vad kan man förvänta sig av nya Big brother-säsongen?

– Som alltid, allt och inget. Men jag vågar skriva under på att det blir en jäkla massa intriger och bråk, som det blir när man låser in folk under en så lång period. Det är ett otroligt kul program, där ingen säsong blir det andra lik. I år har vi också ett helt nytt programledargäng, och sänder fyra dagar i veckan också.

Är det intensivt att jobba med Big Brother? Hur får du ihop privatlivet samtidigt?

– Man får in i en bubbla när man jobbar med Big brother, och tittar dygnet runt. Det hade jag inte riktigt förstått förra säsongen, så det är jag mer ödmjuk för nu. Man bryr sig om dem på riktigt, det är flera från förra säsongen jag fortfarande har kontakt med, för att man följer allt de gör i 3 månader.

– Jag har ju bildat familj med en toppenperson, som backar upp mycket hemma. I det här jobbet har man ibland mer intensiva perioder. Jag har haft tur och möjlighet att vara mammaledig i drygt ett år ju, så det känns kul att jobba igen.

Annons

Det har gått ett år av coronapandemi nu, och du var ju tidigare kollega med Adam Alsing. Hur har det här året påverkat dig?

– Skitmycket, som för många andra, det har varit höga toppar och djupa dalar. Det var helt ofattbart när Adam gick bort, och sen gick min farmor bort i slutet av året. Samtidigt som man gått igenom det så har jag fått skitmycket tid med min lilla familj, och vår son Elias har fått ha mamma och pappa nära mycket mer än vad vi hade räknat med. Jag försöker se det med positiva ögon och se ljusglimtar, men det har så klart också varit gräsligt.

Om vi blickar framåt, vad händer efter Big brother?

– Vi kom inte i väg på Bachelor sist som vi hade tänkt, så det hoppas vi innerligt på nu, vi har två toppenkillar. Planen är att komma till Rhodos för att spela in, men det kan också bli i Sverige.

Vart reser du när man får komma iväg igen?

– Jag drömmer om att få åka till New York med min kille! Han har aldrig varit där. Vi som varit i New York vet att det alltid är ett bra alternativ, och det hade varit otroligt mysigt att få visa honom det.

Annons

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

– Jag gillar ju romcoms, så någon härlig sån. Typ Jennifer Garner, en sån gullis.

Har du något nyårslöfte?

– Nej jag brukar inte reflektera över det. Sedan 6 januari har jag en sån här springutamning, och det går än så länge bra!

Vad dricker du allra helst?

– Rött vin. Kanske inte på morgonen, men gärna annars.

När grät du senast?

– Det var inte så länge sedan, jag fick ett totalt breakdown när min sambo var bortrest och min 1,5-åring var helt omöjlig. Då grät vi båda vid frukostbordet. Sen lämnade jag honom på förskolan och tog en lång promenad helt i tystnad, och när jag hämtade honom på eftermiddagen var vi båda glada igen.

Malin Stenbäck

Ålder: 34 år

Bor: Nacka i Stockholm

Familj: Petter Sambo, 39, Elias 1,5

Gör: Programledare för Big Brother.

Vilket är ditt sämsta köp?

– En Ipad. Jag köpte en för länge sedan, men har knappt använt den. Jag vet inte när man ska ha den, jag har inte hittat någon användning. Så den ligger någonstans.

Annons

Vilken modetrend vill du aldrig ha tillbaka?

– Buffaloskor, eller platåer, det är inte min grej. Jag ville ha det när jag gick i skolan, men nu känns det som en risk på liv och död.

Vilken skönhetsprodukt klarar du dig inte utan?

– Återfuktande krämer. Jag kan inte ta en dusch utan att smörja in överallt – ansikte, kroppen, ögonen, händerna, allt ska smörjas.

Vad ljög du senast om?

– Säkert när någon frågade om jag är trött. Jag brukar försöka att inte erkänna när jag är trött, varken för mig själv eller någon annan.

Vilket råd skulle du vilja ge ditt 17-åriga jag?

– Det spelar ingen roll, och det man tror är så viktigt är inte så viktigt. Det ville man ju inte höra alls i den åldern, för när man kände allt det där så var det ju på riktigt, men om jag skulle kunna nå fram skulle jag säga det – det är inte så viktigt som du tror med folks åsikter och vad du har på dig. När man landar i det så är det den skönaste känslan.

Läs mer:

Annons