Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Malou von Sivers i allvarlig skidolycka – föll från ett stup

21 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt/instagram
Malou von sivers skadad
Malou von Sivers har varit med om en allvarlig skidolycka i Alperna, där hon föll flera meter från ett stup. Det är nu en skadad och gipsad Malou som dyker upp i den sista säsongen av Malou efter tio.
– Jag var övertygad om att det var min sista stund, säger programledaren om olyckan.
Annons
5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

I premiäravsnittet av den sista säsongen av Malou efter tio ser vi under morgonen en gipsad Malou von Sivers med ena benet i högläge. Premiären som egentligen redan skulle ha varit var tvungen att skjutas upp på grund av att programledaren råkade ut för en allvarlig olycka i Alperna.

– Jag har varit med om en väldigt allvarlig olycka och hade änglavakt. Det hade kunnat gå betydligt värre, jag ser ut så här nu, säger Malou i sändningen, och fortsätter förklara:

– Jag åkte skidor med min familj i Alperna. Det var dimma och enormt dumt, jag skulle inte ha gjort det för jag såg ingenting.

Malou von Sivers föll från ett stup

Det var under en transportsträcka under skidåkningen som Malou tog fel väg, och istället hamnade vid ett stup – som hon föll ner ifrån.

Annons

– Det var ett stup och jag föll ner 6–10 meter. Jag hade tur och hamnade mellan klippor i snön men kände direkt att jag hade brutit benet. Min man kom ner och stod där och sedan kom det en patrull med sex personer som lyfte upp upp mig. Sedan las jag på en släpvagn, säger hon.

Hon har opererats efter olyckan, och är nu rörelsehindrad och får i dagsläget inte sätta ner sin fot.

Malou trodde att hon skulle dö

När Malou kom hem till Sverige igen sökte hon hjälp via en terapeut hon tidigare haft kontakt med via TV4. Hon beskriver hela upplevelsen från olyckan som ett ”fruktansvärt trauma” och säger också att hon trodde att hon skulle dö där och då.

– Jag var övertygad om att det var min sista stund.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons