mandelmann-pengar-
Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga
0:46

Efter reklamen: Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga

(0:46)

Slå på ljud

De folkkära jordbruks- och tv-profilerna Gustav och Marie Mandelmanns TV4-program Mandelmanns gård har i regel snudd på en miljon tittare. Så de äkta makarna är därmed minst sagt populära.

Och i slutet på maj kommer den skånska gården öppna för besökare som med det kan få kolla på lite djur, vackra planteringar och odlingar eller varför inte äta en bit mat. Den sjunde säsongen av programmet tog slut tidigare i år, och efter det har den som velat kunnat följa Marie Mandelmanns resa i Let's Dance som ännu pågår.

Marie Mandelmann om ekonomiska krisen

Året 2021 tog dock hårt på paret Mandelmann som berättade i Aftonbladet att de till en början av året var rädda att inte kunna gå runt ekonomiskt. Eftersom man i skuggan av pandemin till en början trodde att gården i Djupadal inte kunde hållas öppen.

Marie Mandelmann om när äktenskapet med Gustav höll på att krascha

– Nu måste vi öppna om vi överhuvudtaget ska överleva. Det är ju inte bara jag och Gustav som lever på gården utan det är hela vår familj som lever här och är beroende av att vi har öppet, sa Marie Mandelmann till tidningen och förklarade att en stor del 2020 inkomst gick förlorad på grund av pandemin.

Marie Mandelmann gjorde även klart att om det inte vore för pengarna från TV4, som de får i samband med inspelningen av programmet – hade gården inte överlevt ekonomiskt.

Miljonregnet efter stora krisen

Men enligt siffror från skatteverket gick det inte så illa ändå, Gustav Mandelmann hade en fastställd förvärvsinkomst på 400 156 kronor och ett aktivt överskott av näringsverksamhet på 24 617 kronor. Och Marie Mandelmann i sin tur fick in 433 264 kronor med ett överskott på 27 738.

Utöver pengarna som rullade in på parets konton så äger de tillsammans ett par bolag varav ett, enligt Nyheter 24, omsätter över tre miljoner kronor.

Här är Marie och Gustav Mandelmanns alla barn idag

Pengarna går bland annat till underhållet av den sextio hektar stora gården i Skåne, där djur lever gott och grönsaker och träd växer och blommar.

Foto: TT

Mest läst