Marcus Schenkenberg med Pamela Anderson.

1:03

Efter reklamen: Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill veta

(1:03)

Svenska Marcus Schenkenberg åkte till USA med 2000 kronor på kontot i slutet av 80-talet, och hade en dröm om jobb för att kunna stanna i landet i ett helt år. Men efter att ha åkt rullskridskor på Venice beach skulle han komma att bli kvar i USA bra mycket längre än så.

Rullskridskoåkturen gjorde att Marcus Schenkenberg blev upptäckt som modell, och snart jobbade han som modell. Efter att ha gjort en uppmärksammad kampanj för Calvin Klein 1991 så var succén ett faktum – svensken var världsstjärna.

Marcus Schenkenbergs okända liv i Tyskland – det gör modellen i dag

– Det var den perfekta tiden. 90-talet var supermodellernas era med Naomi Campbell, Cindy Crawford. De var större stjärnor än skådespelarna där. De här tjejerna fick allas uppmärksamhet. Det var den bästa tiden, jag hade tur. Nu tror jag inte ens man kan namnet på dagens toppmodeller. Väldigt bra timing, jag har många intressanta och roliga historier från den tiden, säger Marcus Schenkenberg i Expressen.

Marcus Schenkenberg: Jag hade bra tajming

Dunderkarriären gjorde inte bara modellen framgångsrik inom sitt yrke – han blev också en eftertraktad kändis som fick göra olika tv-jobb. Och det var på ett sådant han först träffade Pamela Anderson. I början av 2000-talet var de båda presentatörer på World music Awards i Monte Carlo, och fick snabbt bra kontakt.

– Efter själva showen var det partaj. Vi pratade och dansade. Vi bodde på samma hotell, hon hade rummet över mig. Vi åkte dit och barraboom-barabing – det var ”instant connection”, har modellen tidigare berättat.

Paret blev kära i varandra och flyttade till och med ihop. Schenkenberg fick då testa att vara bonuspappa till Pamela Andersons söner Brandon och Dylan, som hon hade med exmaken Tommy Lee.

Marcus Schenkenbergs intima möte med Cindy Crawford – bilden visar

Relationen med Pamela Anderson i dag

Att Baywatch-stjärnan och supermodellen var ett par fanns det stort intresse för i media.

– Det var väldigt mycket, paparazzis som gömde sig i buskarna hela tiden. Vi fick väldigt mycket uppmärksamhet, som blev lite jobbigt. Jag förstod inte hur hon pallar med det. Hon hade en fransk tjej som bröt sig in i hennes hus. Sådana grejer är väldigt obehagliga, berättar Schenkenberg för Expressen.

I dag har de två ingen kontakt med varandra – men det är samtidigt bra stämning mellan dem om de råkar ses.

– Pamela sprang jag på i Tyskland på en välgörenhetsgala. När man väl springer på varandra är det självklart kul och man får prata ikapp. Jag är inte osams med några av mina ex.

Marcus Schenkenberg avslöjar hemligheterna i Masked singer

Utvald läsning

Femina