Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marcus Schenkenbergs intima möte med Cindy Crawford – bilden visar

22 apr, 2021 
AvAino Oxblod
Fotograftt.
Marcus Schenkenberg och Cindy Crawford.
Marcus Schenkenberg var världens främsta manliga modell under 90- och 00-talet, och har jobbat med alla de stora modeikonerna.
Nu visar han upp intima bilder från tiden i rampljuset, och berättar sanningen om de nakna mötena med supermodeller som Cindy Crawford.
– Vi fotade sex dagar i sträck i New York i Richard Avedons studio och tog verkligen fantastiska bilder, antagligen mina favoritbilder någonsin, säger Marcus Schenkenberg.
Annons
Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill vetaBrand logo
Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill veta

Marcus Schenkenberg var inte bara Sveriges främsta manliga modell – han var den mest hyllade manliga supermodellen i världen under 90-talet och en bit in på 00-talet. Schenkenberg gick de hetaste modevisningarna, jobbade med de snyggaste modellerna och fotades av de mest hyllade fotograferna.

Ett av märkena som svensken jobbade allra närmast med var Versace, och Schenkenberg hade en speciell relation till modeskaparen som mördades 1997.

– Jag jobbade med Giannu Versace många gånger, jag gjorde hans modevisningar flera gånger och ett par kampanjer. Han var alltid väldigt snäll och trevlig, och det var verkligen en ära att jobba med honom. Han var verkligen kungen av mode på den tiden, säger Marcus Schenkenberg i en intervju med Fashionela.

Annons

Marcus berättar om en av sina favoritkampanjer, en han gjorde för Versace tillsammans med modellen Stephanie Seymour.

– Mitt favoritjobb var antagligen den med Stephanie Seymour som Richard Avedon fotade. En av bilderna blev också omslag till en av hans böcker, Men without ties. Fotograferingen var den mest minnesvärda. Vi fotade sex dagar i sträck i New York i Richard Avedons studio och tog verkligen fantastiska bilder, antagligen mina favoritbilder någonsin, säger Schenkenberg.

Marcus Schenkenbergs intima möte med Cindy Crawford

Det var inte enda gången han jobbade med Richard Avedon, en av historiens mest hyllade fotografer, som gick bort 2004.

Marcus Schenkenberg visar upp en minst sagt intim bild på Instagram där han och modellkollega Eric Eteberi står nakna på varsin sida av Cindy Crawford, tätt intill henne. Crawford poserar i en helröd outfit med armarna i kors. Bilden är tagen av Avedon, och är även den en kampanj för just Versace.

– Richard Avedon var nog min favoritfotograf, han tog fantastiska bilder. Han var 70 år gammal när jag jobbade med honom, men han var full av energi.

Bilden har gillats tusentals gånger på Instagram, och bland kommentarerna blir Crawford och Schenkenberg kallade för ”ikoner” av fansen.

Annons