Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill veta
1:03

Efter reklamen: Marcus Schenkenberg, 4 saker du vill veta

(1:03)

Slå på ljud

Marcus Schenkenberg, 52, var en av världens största manliga supermodeller, och tillsammans med namn som Emma Andersson och Victoria Silvstedt blev han en del av den svenska modellexporten utomlands under 90-talet.

I början av 2000-talet gjorde han rubriker världen över med sin relation med Pamela Anderson, som han bodde med. Men relationen tog slut när Pamela, som har två barn med exmaken Tommy Lee, ville ha ett till barn med Schenkenberg – medan modellen inte var sugen på att bli pappa.

– Hon tyckte att jag var seriös. Hon ville ha ett till barn. Men jag visste inte om det skulle hålla resten av livet och små barn är ett 24 timmars jobb, har Marcus Schenkenberg tidigare berättat.

Efter Pamela Anderson har romansryktena med vackra kändiskvinnor avlöst varandra. Marcus Schenkenberg har rapporterats ha flörtat med både Victoria Silvstedt och till och med kronprinsessan Victoria, och när han var med Let's dance 2012 ska han också ha haft en romans med sin mottävlande Pernilla Wahlgren.

Så ser Marcus Schenkenbergs liv ut i dag

Nu har det gått många år sedan Schenkenberg figurerade i svenska mediesammanhang, men det betyder inte att han är bortglömd – han har bara bytt sin bas till Tyskland.

Linda Evans lämnade Hollywood – gick med i sekt

I en intervju med Expressen från sommaren 2020 berättade Marcus Schenkenberg om sin medverkan i den tyska versionen av The masked singer, ett programformat som just nu håller på att spelas in i Sverige också. I programmet tävlar kända deltagare om att sjunga bäst, samtidigt som de är maskerade så att publiken inte ska se vem det är.

– Det var ganska tufft. Jag var ekorre, och kostymen var supervarm och med det där stora huvudet på ska man sjunga live, det var inte det enklaste. Men publiken gillade ekorren, berättade Marcus Schenkenberg för Expressen.

Vill hitta kärleken i Sverige

52-åringen, som hoppas kunna ta fler modell- och skådespelarjobb i Tyskland, är nu också redo att kila stadigt och kanske bilda familj, men har ännu inte hittat kärleken. Hans mamma tycker att han letar på fel ställe – och borde hitta en svensk kvinna att dela resten av livet med.

Mariana Simionescu: Björn Borg var mitt livs kärlek

– Min mamma har tjatat på mig att jag ska träffa en svensk tjej i stället för någon från Hollywood. Hon vill att jag ska ha en jordnära tjej – Pamela var jordnära, det var hon faktiskt. Men jag håller med mamma. Jag tycker svenska tjejer är fantastiska, de är väldigt vackra. Tjejer är mer normala i Sverige, säger Marcus Schenkenberg i Expressen.

Mest läst