Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Maria Lundqvists fyra barn har vuxit upp – så lever de idag

17 dec, 2021 
AvJessica Rådne
FotografTT, Instagram
kollage på maria lundqvist och barnen, nu och då
Maria Lundqvist lämnade Mikael Bengtsson för 21 år yngre kärleken Kristoffer Hellström. Hennes fyra barn från äktenskapet med exmaken har nu vuxit upp. Så ser deras liv ut idag.
Annons
Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

Skådespelaren och komikern Maria Lundqvist, 58, gifte sig 1986 med skådespelaren och manusförfattaren Mikael Bengtsson, 64. Under det 24 år långa äktenskapet fick exmakarna fyra gemensamma barn; Anton, Arvid, Alva och Nora.

Äldsta sonen besviken på Maria Lundqvist

Maria Lundqvist träffade sin nuvarande partner Kristoffer Hellström år 2010 när hon ännu var gift med Mikael Bengtsson. När Maria lämnade maken för nya kärlekens skull lyfte sonen Anton på ögonbrynen. Pojkvännen är 21 år yngre än Maria och fem år äldre än sonen. Till Allas har Maria förklarat att:

– Anton var besviken på mig och det förstår jag att han var.

Mor och son pratade inte med varandra under en tid då såret efter mamma Marias separation från pappa Mikael läkte i äldsta barnet.

Annons

– Det måste ges tid till läkning och egna tankar. Ger man varandra den tiden och hinner bearbeta det onda, så kan till och med en sorg bli en ny livskvalitet för båda, säger Maria i Allas.

I podcasten Nemo möter en vän från 2017 beskriver Maria fler reaktioner från omgivningen på hennes yngre kärlek.

– Många mötte alltihop med stor skepsis. Många av de vänner som jag kanske inte har kvar längre mötte det med att det var sjukt, äckligt och fånigt, berättade Maria Lundqvist i podden.

Anton Lundqvist går i föräldrarnas fotspår

anton och maria lundqvist
Anton Lundqvist står idag mamma Maria nära.

Äldsta sonen Anton Lundqvist, 32, har följt i sina föräldrars fotspår och försörjer sig på skådespeleri. Antons första stora roll fick han redan som 16-åring då han spelade huvudrollen Erik i Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Sedan dess har Anton satsat på både filmduken och teaterscenen med roller i filmer som En underbar jävla jul (i vilken han spelade mot mamma), tv-serier som Morden i Sandhamn och musikalen The Book of Mormon på Chinateatern i Stockholm.

Annons

På fritiden tycker Anton om att teckna. Han har ett konto på Instagram som heter Antonritarsaker där han visar upp sin konst. I ett inlägg visar Anton upp ett bildspel på en teckning av en ros som han gjort till sin mormor på 80-årsdagen.

”En födelsedagspresent till Mormodern som firar 80. Projektet blev enormt och har tagit uppemot 100 timmar att slutföra. Är helt överlycklig av resultatet dock!”, skriver Anton i inlägget och får beröm av bland andra systern Alva.

Arvid Lundqvist lever utanför rampljuset

Anton är även pappa och gissa vem som är superstolt morbror? Brorsan Arvid, 28, förstås! På Instagram postar Arvid en bild på sig själv med brorsonen på axlarna.

”Så gött att få ha brorsonen på axlarna och tillsammans upptäcka alla löv, pinnar djur och ljud som fanns i skogen”, skriver Arvid vid bilden.

Arvid har till skillnad från brorsan valt ett liv bortanför rampljuset. Det hindrar inte att han på en annan Instagrambild poserar i badbyxor. ”Oj oj oj snygga badbyxor snygg kille! Min bror det”, kommenterar syrran Alva.

Alva pluggar drama och Nora går i gymnasiet

Mellanbarnet Alva Lundqvist, 23, har precis som Anton valt konsten i livet. I sin profilbeskrivning på Instagram skriver Alva att hon pluggar vid Calle Flygares teaterskola som ligger i centrala Stockholm. Hon står syskonskarans minsting, 17-åriga Nora, nära. På mamma Marias Instagram finns ett bildspel från hösten 2019 där mor och döttrar njuter av en promenad tillsammans.

Annons

”Mina finaste klokaste vackraste .... finns inget jag njuter utav så mycket som att få vandra med dom tätt intill, prata livet och kärleken, drömma drömmar och ventilera sorger och tänka på resor vi vill göra tillsammans!!! Jag älskar varje sekund av pussar, fniss och innerlighet. Varje år sen barnen varit små besöker vi kastanjeträdet och plockar kastanjer och fyller i glasskålar tillsammans med pumpor och ljus! Älskar traditioner, älskar mina döttrar!”, skriver Maria.

Källa: Hänt, Allas

Foto: TT, Instagram

Annons