Maria Lundqvists son Anton går i sin mammas fotspår
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
1:27

Efter reklamen: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

(1:27)

Slå på ljud

Den folkkära skådespelaren Maria Lundqvist är mamma till fyra. Under sina år med exet Mikael Bengtsson kom barnen Anton, Alva, Arvid och Nora till världen. Och den äldsta sonen Anton går i sin mammas fortspår.

Anton Lundkvist är idag 31, och vi har sett honom skådespela i flera svenska produktioner.

Maria Lundqvist med sina barn Arvid, Alva, Nora och Anton på vimmel.

Maria Lundqvist med sina barn Arvid, Alva, Nora och Anton på vimmel.

Anton Lundqvists roll i tv-serien Heder

För den som betat av den senaste säsongen av Heder på Viaplay, med Anja Lundqvist, Julia Dufvenius, Alexandra Rapaport och Eva Röse i huvudrollerna, har sett Anton i rollen som kvinnomisshandlare av sin fru.

Men det är som sagt inte den första och enda gången vi sett honom skådespela. Vi har bland annat sett honom i En underbar jävla jul, Morden i Sandhamn och Bron. I filmen En underbar jävla jul medverkade även hans mamma Maria.

Maria och Anton Lundqvist om sin relation

Idag är Maria och Anton väldigt nära varandra, och så har det egentligen varit sedan barnsben. Bortsätt från tiden efter skilsmässan. När Maria och Mikael skilde sig tog det hårt på hela familjen, för alla inblandade. Anton tog avstånd från sin mamma.

– Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö. Det trodde vi nog alla som var inblandade. Alla behövde skydda sig på sitt sätt och jag respekterade att Anton tog avstånd från mig och kröp in i sitt genom att flytta hemifrån. Visst gjorde det ont men innerst inne vågade jag till slut hoppas på att han skulle komma tillbaka, har Maria berättat i en intervju med Allas.

Maria träffade sin nuvarande kärlek, den 21 år yngre Kristoffer Hellström, när hon fortfarande var gift. Det var det som gjorde att Anton bröt med henne en kortare period. Maria har förståelse för sonen Antons beslut och agerande, och idag har även Anton förståelse för sin mammas beslut.

– Anton var besviken på mig och det förstår jag att han var. Och nu behövde han tid för sig själv. Såklart saknade jag att få prata och vara nära men man har ingen rätt att kräva något av någon människa som den inte kan förmå att ge. Det måste ges tid till läkning och egna tankar. Ger man varandra den tiden och hinner bearbeta det onda, så kan till och med en sorg bli en ny livskvalitet för båda, säger Maria till Allas.

Maria Lundqvist med sonen Anton och exet Mikael Bengtsson.

Maria Lundqvist med sonen Anton och exet Mikael Bengtsson.

Anton Lundqvist är idag själv pappa

Idag är Anton själv pappa till ett barn, som han har ihop med sin kärlek Laura – som han föll för redan som 16-åring.

Anton Lundqvist och Maria Lundqvist.

Anton Lundqvist och Maria Lundqvist.

Här är skådespelarna i Heder säsong två – hela rollistan

Därför ångrar Maria Lundqvist sin medverkan i Anders knackar på

Maria Lundqvist om relationen med Helena Bergström: ”Är inte vänner”

Mest läst