Marianne Mörck
Video: Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"
1:28

Efter reklamen: Video: Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"

(1:28)

Slå på ljud

Marianne Mörck, 73, har en lång karriär bakom sig som skådespelare och sångerska, hon har medverkat i flera Wallander-filmer, föreställningar och operor. Hon har mer än 50 års karriär bakom sig och nu öppnar hon upp om hur det är att bli äldre.

Marianne Mörck om att bli äldre

I en intervju med Kupé berättar Marianne om mantrat ”jag gör som jag vill” och att hon inte är som många andra äldre.

– Jag har kommit till en plats, åldersmässigt och livsmässigt, där folk i min ålder sitter i vilstolar och dricker kaffe med vänninor, går promenader på stranden, eller läser en bok på balkongen. Jag gör ingenting av det. Jag har ingen vännina, jag sitter dricker inte kaffe, och jag går absolut inga promenader i onödan, säger Marianne.

I höst åker Marianne på turné med föreställningen Britt-Marie var här tillsammans med Riksteatern.

Eva Dahlgren: ”Jag har förlorat många vänner”

Då går Marianne i pension

Efter nästan 20 år som pensionerad från Malmöoperan har Marianne ändå ett fullspäckat schema som faktiskt sträcker sig till 2024. Trots det har hon inga planer på att lägga skorna på hyllan.

– Jag kan lägga av med jobbet, så jag väljer bara det jag tycker verkar roligt, fast de ringer om så många roliga saker så jag bokad till hösten 2024. Och jag lämnar ingen när jag åker i väg och jobbar, vilket gör mig otroligt lycklig bara det, säger hon till tidningen.

Varför?

– För då slipper jag känna att jag är borta för ofta eller kommer hem försent. Det är bara jag och katten, och han har egen ingång och får mat av snälla grannar.

Men helt ensam är Marianne ändå inte, utöver katten har hon barnen Malin och Peter tillsammans med ex-maken Alf och numera har hon även två barnbarnen Astrid och Ingrid.

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
0:52

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(0:52)

Slå på ljud
Mest läst