Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marianne Mörcks barn har vuxit upp – här är de idag

11 apr, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
marianne mörck
Skådespelaren Marianne Mörck är mamma till två och när de var små satsade hon hårt på karriären. Så lever syskonen Malin och Peter idag.
Annons
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"Brand logo
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"

Folkkära Marianne Mörck, 72, har synts i Wallander-filmerna och tv-serierna Sjölyckan och Bonusfamiljen. Hon har suttit som julvärd i SVT och medverkat i Stjärnorna på slottet. Våren 2022 deltog Mörck i underhållningsprogrammet Masked Singer där hon uppträdde maskerad inför en kändistät jury.

På ett privat plan har Mörck beskrivit hur hon levt ett stundtals turbulent liv. Vi ska nu titta närmare på hennes bakgrund och familj.

Adopterades bort som barn

marianne mörck
Marianne Mörck återfick kontakten med sin biologiska mamma vid 29 års ålder.

Mariannes mamma Astrid jobbade som hushållerska hos en rik familj när hon blev gravid. Astrid ställdes inför ett ultimatum att behålla barnet eller jobbet. Valet föll på jobbet och Marianne lämnades in på barnhem innan hon adopterades bort till makarna Nils och Margareta Mörck.

Annons

I en intervjuer har Marianne på senare berättat om hur manliga släktingar förgrep sig på henne som barn.

– Min pappa gjorde något, det var inte farligt, men det var där. De hade ett så märkligt konstigt förhållande, mamma och pappa. De kunde inte få barn utan de adopterade mig, då var de över fyrtio år. Det fanns släktingar som tog på mig på fel ställen och någon som jagade in mig i en stor garderob. Jag vågade inte tala om någonting hemma. Men det har alltid varit så. Det har alltid varit männens värld, sa Marianne i Aftonbladet 2018.

I samma intervju beskrrev Marianna katten Pysen som ”mitt allt på jorden”. Men hon har även två vuxna barn.

Har fått två barnbarn

marianne mörck
Marianne Mörck i teaterlougen.

Marianne Mörck gifte sig med exmaken Alf 1971. Tillsammans fick de barnen Malin och Peter som idag är 49 respektive 47 år. När barnen var små storsatsade Marianne på skådespelarkarriären, något hon i efterhand förstått har satt sina spår.

Annons

– Teatern har ju sina tider som måste passas och barnen fick det som fanns emellan, har hon sagt.

Båda barnen har valt ett liv utanför rampljuset. Nöjessajten Hänt rapporterar att dottern Malin lever med sin make i en villa i Värnamo, medan sonen Peter bor med sin flickvän i en lägenhet i Malmö. I arkiven finns det till skillnad från i fallet med många andra kändisbarn inga bilder på barnen med mamma Marianne. Ingen av dem har heller konton i sociala medier.

Hänt skriver att barnen har ynglat av sig och gett Marianne barnbarnen Astrid, 11, och Ingrid, 7.

Därför lever Marianne Mörck ensam

Marianne Mörck lever som ensamstående sedan många år tillbaka. Hennes senaste förhållande var som medberoende till en alkoholiserad man, något hon också pratat öppet om. I en intervju med tidningen Hemtrevligt har Marianne förklarat att hon nu känner sig klar med kärleksrelationer:

–  Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat.

Foto: TT

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons