Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marianne Mörcks hemliga kärlek: “Det var bara han som fanns”

18 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Marianne Mörck.
Hela Sveriges Marianne Mörck minns tillbaka på en gammal kärlek när hon gästar Skavlan.
– Det var bara han. Alltså, det var bara han som fanns, säger hon.
Annons
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"Brand logo
Marianne Mörck om uppväxten som adopterad: "Jag blev inlåst i tre dagar"

Marianne Mörck är aktuell med den fjärde säsongen av Bonusfamiljen. I de två första säsongerna hade hennes karaktär Biggan en romans med Barbro ”Lill-Babs” Svenssons dito Gugge.

Men när hon gästar Skavlan, som sänds på fredag, drömmer hon sig tillbaka till en annan kärlek från sin tid i England. Där studerade hon engelska i Bournemouth.

– Jag var ganska hårt hållen, väldigt hårt hållen när jag var liten. Och plötsligt när jag skulle studera engelska så blev jag ju så fri. Och det blev så skönt, säger hon och berättar att hon fick upp ögonen för en kille som låg vid en strandpromenad och klinkade på en gitarr.

– Och plötsligt så ligger det en sådan här beatnick, som det hette då, och spelade liksom Donovan eller någonting på gitarren.

Annons

Marianne Mörcks tonårskärlek

Den charmiga bohemen gjorde att Marianne Mörck föll pladask.

– Där låg han och spelade. Snygg, vacker; han var handsome. Han var lugn, han var liksom inte ”hello”, utan han var bara vanlig och han ville jobba med väg och vatten. Det var lite bakom pannbenet, minns hon drömskt.

Trubaduren hade inte ätit, berättar Marianne Mörck vidare, så hon gav honom sina trekantsmackor.

– Jag gick ju dit med det varje dag till honom, och så tog jag fish and chips. Och så lärde jag mig att dricka cider, för det fick man köpa trots att man var ung, med alkohol i.

”Det var bara han”

Programledaren Fredrik Skavlan för in samtalet på den mystiske spelemannen igen och frågar om de blev nära.

– Vi blev väldigt nära, det blev vi. Det var bara han. Alltså, det var bara han som fanns. Han var vanlig, han var inte liksom ”hallå tjejer”. Han var vanlig. Och ändå var han fri. Han hade ett eget liv. Han kunde se världen och jag kom ju direkt från yllebyxor och tandställning, så jag visste ju inte så mycket, säger Marianne Mörck.

När hon kom hem från sin språkresa krävde hon genast att få åka tillbaka, men hemlighöll den verkliga anledningen.

– Han var så jordad, grundad och han spelade gitarr för mig och babbel, babbel. Och jag sa till mamma: ”Det var så bra kurs, jag måste få åka nästa år”, säger Marianne Mörck till publikens stora förtjusning.

Skavlan sänds fredagar på SVT1 och SVT play.

Annons