roxettee-marie-fredriksson-barn-idag-
TV: Se 5 snackisar från veckan som gått
1:48

Efter reklamen: TV: Se 5 snackisar från veckan som gått

(1:48)

Slå på ljud

Nu är det två år sedan en av Sveriges största stjärnor gick bort efter en tids sjukdom. Marie Fredriksson blev bara 61 år gammal.

Kollegorna sörjer Marie Fredriksson

Världsstjärnan som gick bort i sviterna av hjärntumörer sörjs än idag.

”Marie! Ena stunden är det sommarkväll vid Sjöhistoriska i Stockholm. Den andra är det plötsligt två år sen du lämnade oss. Du är saknad!”, skriver Niklas Strömstedt på sina sociala medier nu samtidigt som han delar en bild på dem tillsammans på en scen.

Per Gessle: Så uppkom Roxette-hiten

Marie Fredrikssons sjukdom

Marie insjuknade i cancer 2002 då hon diagnosticerades med flera tumörer i hjärnan, men friskförklarades senare 2009 och gjorde en efterlängtad och uppskattad comeback med bandet Roxette. Med behandlingen följde strålskador, vilka gjorde att Marie senare kom att dra sig tillbaka från rampljuset igen.

Per Gessle och Marie Fredriksson är för evigt ihågkomna för låtar som Listen to your heart och It must have been love genom världssuccé-bandet Roxette. Här på scenen igen 2015.

Maries självbiografi kom ut efter hon friskförklarats

Efter det att hon friskförklarats skrev Marie Fredriksson självbiografi Kärleken till livet tillsammans med Helena von Zweibergk, i vilken hon öppnade upp om de tuffa sjukdomsåren.

”Den sommaren berättade Micke för mig hur nära döden jag hade varit. Vi pratade öppet och ärligt om allting. Hur vi både hade tänkt och Micke berättade hur han hade planerat för min bortgång. Och jag berättade vad jag hade tänkt på, men inte kunnat dela”, skrev hon i boken som släpptes 2015.

Per Gessles son har vuxit upp – så ser han ut idag

Marie Fredriksson gick bort för två år sedan

Fyra år senare, den nionde december 2019, somnande hon in.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skrev hennes manager Marie Dimberg i ett uttalande 2019.

Marie Fredrikssons arv om miljoner

Efter sig lämnade Roxette-medlemmen inte bara en hel värld, utan såklart även sina närmast sörjande. Maken Mikael Bolyos, 64, och barnen Josefin Bolyos, 28, och Oscar Bolyos, 25, som funnits vid hennes sida genom hela livet.

Dottern Josefin Bolyos och maken Micke Bolyos på Café Opera 2013.

Ett år innan Marie Fredriksson blev sjuk, 2001, upprättade hon sitt gällande testamente. I vilket hon skrev att maken Mikael Bolyos skulle erhålla all hennes kvarlåtenskap – men att han har rätt att helt eller delvis avstå arvet till förmån för deras två barn Josefin och Oscar, vilket Expressen rapporterade om strax efter hennes dödsfall.

Marie Fredriksson hade enligt tidningen tillgångar på närmare 64 miljoner kronor när hon gick bort i december 2019.

Per Gessles nya dödssorg efter Marie Fredrikssons bortgång – berättar i TV4

Marie Fredriksson med maken Micke Bolyos och barnen Oscar och Josefin på premiären av filmen Kenny Starfighter i Stockholm våren 2009.

Så lever Marie Fredrikssons barn idag

Enligt sajten LinkedIn arbetar den äldsta dottern Josefin numera som kurator på skola, och hon är skriven i Stockholms innerstad. 25-åriga sonen Oscar bor även han innanför tullarna i huvudstaden.

Några minns kanske hans uppträdande tillsammans med mamma Marie på Café Opera i Stockholm när han bara vara en liten kille. Där drog han av låtar av bland andra Lenny Kravitz Stand By My Woman och The Rolling Stones Jumpin 'Jack Flash. Så musikalisk är han alltid.

Mest läst