Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marie Mandelmann vädjar om hjälp efter olyckan på gården

17 jun, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
marie mandelmann
En vecka innan midsommar skedde det som inte fick ske på Mandelmanns gård. Nu vädjar Marie Mandelmann om akut hjälp.
Annons
Familjen Mandelmann – 5 saker du kanske inte vissteBrand logo
Familjen Mandelmann – 5 saker du kanske inte visste

Det är bråda dagar hos Marie och Gustav Mandelmann i skånska Djupadal. Den populära gården har länge varit stängd för besökare till följd av pandemin. I slutet på maj berättade Marie för Aftonbladet att de måste hålla öppet i sommar för att ens överleva ekonomiskt.

– Det är ju inte bara jag och Gustav som lever på gården utan det är hela vår familj som lever här och är beroende av att vi har öppet, sa hon då.

Inför öppnandet har de spelat in en ny säsong av sitt program på TV4 plus jobbat med att få färdigt sin nya gårdsbutik och orangeri.

– Vi har byggt och kämpat så länge nu också så vi är faktiskt skittrötta. Vi sliter för att få ihop det, sa hon i samma intervju.

Det är därför med bestörtning som Marie Mandelmann nu försöker hantera en mycket oturlig olycka som skett på gården, bara en vecka innan midsommar.

Annons

Söker efter ny bagare till trädgårdsköket

Det som har hänt är att gårdens bagare som jobbar i trädgårdsköket har brutit benet. Marie Mandelmann postar en Instagrambild på bagarens gipsade ben och skriver:

”Hjälp!!! Nu har det hänt det som bara inte får hända! Vår vän som jobbar med baket i vårat trädgårdskök har brutit benet!”.

Därför, skriver hon, söker de nu en bagare som kan jobba direkt efter midsommar.

”Så medans hon kryar sitt ben söker vi en bagare i ca sex veckor med start efter midsommar”, skriver Marie.

Om någon av följarna vet en sådan ombes de mejla till gårdens bokningsavdelning.

Gustav Mandelmanns skada äventyrade ny säsong

Benbrottet är inte den fösta skada som satt käppar i paret Mandelmanns gårdshjul. När Gustav själv i fjol tvingades operera in en protes i knäet till följd av svår artros var det oklart om de skulle lyckas filma en ny säsong av sitt tv-program.

Annons

– Jag ville verkligen hoppa ut genom sjukhusfönstret. Men det finns ju starka piller, och jag tog varenda som fanns. Var hög som en tall. Men sen så får man sluta med det förstås efter några veckor, och så klingar det av, berättade han i Expressen.

– Vi lyckades spela in en säsong till. Det var inte givet.

Vi får ge oss till tåls ännu lite till innan premiärdatum för Mandelmanns gård säsong 6 tillkännages.

LÄS MER:

Annons