Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Marie Richardson om utmaningarna i relationen med maken Jakob Eklund

14 mar, 2022 
AvJessica Rådne
Fotograftt
marie richardson och jakob eklund
Skådisparet Marie Richardson och Jakob Eklund har levt ihop i 35 år. Så har de hanterat utmaningar de stött på på vägen.
Annons
TV: Marie Richardson - 5 saker du inte visste om skådespelerskanBrand logo
TV: Marie Richardson - 5 saker du inte visste om skådespelerskan

Marie Rickardson, 62, och Jakob Eklund, 60, träffades på scenskolan på 80-talet. Att leva ihop med samma partner i flera decennier gör att relationen testas, menar Marie. I en intervju med Aftonbladet förklarar hon på vilket vis – och vad de gjort åt kniviga situationer.

Tankar på att gå i parterapi

Marie berättar att hon och maken ofta funderat på att ta hjälp i parterapi. För fyra år sedan medverkade de i TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts. Där fick de prata om sin relations upp- och nedgångar. Marie likställer upplevelsen med att ta till professionell hjälp.

– Det fanns säkert de som tyckte att ”ska man sälja ut sin relation på det sättet?”. Men är det något som är roligt att prata om med kloka människor så är det väl hur det är att leva ihop, att vara ett team, att ha samma jobb, säger Marie i Aftonbladet.

Annons

Marie och Jakob är båda anställda vid Dramaten. Marie förklarar att Jakob till en början uttryckt en oro kring att de skulle ha samma arbetsplats. Det visade sig finnas en enkel lösning på problemet.

Marie Richardson: Så hanterar vi svartsjuka

jakob eklund, marie richardson och dottern
År 1995 föddes Marie och Jakobs första gemensamma barn, dottern Klara. Fem år senare kom sonen Leon till världen. Jakob har även dottern Tove som föddes när han själv bara var 18 år.

– Dramaten är jättestort och vi är inte med i samma pjäser. Jag har sedan 35 år, från-och-till, delat loge med Gunnel Fred. Ibland har jag varit tjänstledig, ibland hon. Jakob har sin loge på en annan våning, ihop med Thomas Hanzon, säger Marie Richardson i Aftonbladet.

Marie tar även upp ett annat vanligt problem som hon och Jakob kunnat se förbi – svartsjukan. De båda är okej med att se sin käresta i romantiska scener. Jakob kan till och med bolla potentiella medskådespelare till hustrun, i syfte att skapa maximal kemi.

Annons

– Vi har aldrig haft några svartsjukeproblem när det gäller sådant, någon av oss. Jakob är skitbra, han har blick för vilka jag passar ihop med. Ibland bollar vi namn på skoj, säger Marie.

Jakob Eklund om att inte ge upp

jakob eklund och marie richardson på röda matan 2022
I nöd och lust! Jakob Eklund och Marie Richardson tillsammans på röda mattan 2022.

Även Jakob har tidigare pratat om relationen till Marie. I en intervju med Hälsoliv från 2016 resonerar han kring begreppet ”i nöd och lust”.

– När det gäller kärlek verkar det finnas två linjer. Den ena säger älska varandra i nöd och lust, men i dag finns det också, även hos experter, en uppfattning som säger att om något känns fel ska man ta det på allvar, säger han.

– Herregud, om vi utgått från det hade vi inte ens hängt ihop i ett år! Det handlar om att ta ett beslut om vilka människor man ska älska – det här är mitt liv och mitt öde! Jag kan tänka att det som kommer i min väg kommer i min väg – det är ingenting jag ska blockera eller hindra. Och det var Marie som blev kvinnan i mitt liv – vi har varandra på gott och ont!

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nuBrand logo
Se också: Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nu
Annons