Mariette Hanssons stora stress inför att amma sin son
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till
1:26

Efter reklamen: TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till

(1:26)

Den 8 november fick Mariette Hansson, 38, och Isabelle Grönqvist, 32, sitt första gemensamma barn. Något som Mello-drottningen visade upp på sina sociala medier för dryga tre veckor sedan.

”I måndags ville han ut till sina mammor”, skrev hon intill en bild på sig själv och den nyfödda lillkillen.

Mariette Hansson har gift sig i hemlighet med Isabelle Grönqvist

Storasyster Disa fick bestämma lillebrors namn

Ett par dagar efter förlossningen berättade Mariette Hansson att de med hjälp av Isabelles dotter Disa kommit fram till vad sonen ska heta.

”Disa tyckte han såg ut som en Dante första gången hon såg honom och vi höll med… välkommen till familjen Dante”.

Mariette Hanssons stora stress inför att amma sin son

Livet som nybliven mamma är dock inte alltid en dans på rosor, i dagarna har Mariette kommit till insikt vad gäller amning.

”Innan jag blev mamma tyckte jag synd om de kvinnor som kände pressen med amning och trodde själv inte att det skulle påverka mig om det inte fungerade”, börjar Mariette Hansson förklara på sina sociala medier.

Nostalgi! Se Agnes, Dannys och de andra Idol-stjärnornas första auditions

Mariette Hanssons bröst kändes som stenar

Strax efter förlossningen när Mariette fortfarande var kvar på sjukhuset började hon inse att hon inte kunde amma sin nyfödde son. Och den där pressen hon trodde att hon inte skulle känna – infann sig plötsligt.

”Men väl på BB med hormoner som spökade i hjärnan fick jag panik när det inte gick min väg. Bröst som stenar, morfinsprutor i benet och sjuksystrar som förgäves använde hela sin tyngd på mina bröst i hopp om att hjälpa mig…”

Mariette Hansson: Tårarna bara rann

I stress och panik över att sonen inte skulle få i sig någon bröstmjölk ringde Mariette gråtandes sin mamma med en önskan om tröst, tips och råd.

”Pressen som jag trodde inte skulle röra mig i ryggen blev plötsligt min verklighet och jag ringde mamma med tårar rinnandes från mina kinder och försökte få fram mellan hulkningarna att det inte fungerade…”

”Jag vill bara säga till er som kämpat, kämpar eller helt enkelt inte vill kämpa med amningen - det är ok. Att vara en fin och kärleksfull mamma sitter inte i brösten. Det viktigaste vi har är kärleken och så länge det inte är någon brist på den - så finns det ingenting att oroa sig över”, avslutar hon.

Mariette Hanssons fina bilder på dottern och nyfödda sonen

TV: Barnnamn som spås bli populära 2022