Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marika Carlsson om vikthetsen i Den stora hälsoresan

14 apr, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Marika Carlsson om vikthetsen i Den stora hälsoresan
Marika Carlsson är en av de som nu medverkar i Den stora hälsoresan på Discovery+. Nu berättar hon varför hon valde att vara med i programmet – och om det som hon vägrar att göra.
Annons
Den stora hälsoresan säsong 2 – här är alla deltagarnaBrand logo
Den stora hälsoresan säsong 2 – här är alla deltagarna

Den stora hälsoresan rullar nu sin andra säsong på Discovery+, där vi ser svenska kändisar ta sig an konceptet 16 weeks of hell, men strikt träning och kost. En av de som medverkar i årets säsong är Marika Carlsson, och när hon gästar Efter fem på TV4 berättar hon vad hon tycker om utmaningen.

– Jag tränar och äter på ett speciellt sätt som någon annan människa har kommit på och som är fullkomlig idioti, säger Marika och tillägger:

– Första veckan var ren katastrof för mig, det var så tråkigt att jag höll på att svimma.

Marika Carlsson om varför hon medverkar i Den stora hälsoresan

Men veckor in så ändrades hennes inställning, även om hon fortfarande kan tycka att det är rätt tråkigt att träna på det sättet som de gör. Flera av kändisarna som medverkade i den första säsongen av programmet visade stolt upp sina nya kroppar på Instagram, men Marika förklarar att syftet med hennes medverkan inte är att stoltsera med sitt resultat på sociala medier.

Annons

– Det är klart man blir starkare när man tränar så pass mycket som man gör under den här perioden. Men ni kommer inte se några såna här armar med muskler och rutor på magen, men det var heller inte mitt mål när jag gick med i det här, säger hon och fortsätter:

– Det jag tycker är hälsosamt på riktigt är att kroppen mår bra, stärka upp mina ben som är lite svaga, rygg, armar och så, att mer få det där hälsosamma.

”Det var jag tvungen att säga till om”

Något hon däremot haft svårt för var att deffa (ett slanguttryck för den process man går igenom för att tappa fettmassa). Något hon sa ifrån mot att göra.

– Just nu tränar vi så sinnessjukt mycket, så kroppen är ju helt slutkörd. Under en period kör vi det här som kallas för deff, där man äter extremt lite. Det funkar inte för mig, jag håller ju på att gå sönder. Jag blir låg och energilös, och orkar ingenting. Och då tycker jag inte att det är bra, och det var jag tvungen att säga till om. Så jag gör inte det mer.

Och nog var det tuffare än vad hon trodde att det skulle vara. I Efter fem får hon frågan om hon hade medverkat om hon innan hade vetat hur tufft det skulle bli, och hon svarar:

– Om jag hade fått facit innan, nej jag vet inte om jag hade gjort det. Men jag hade då kanske ångrat mig om jag inte gjort det.

Annons