Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Irma Lehtosalo: Man måste lära sig säga förlåt

08 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Marko och Irma Lehtosalo
Marko och Irma Lehtosalo har blivit folkkära tv-profiler tillsammans, med TV4-programmet Marko och Irma.
I en intervju med Efter fem berättar Marko Lehtosalo om mammans uppmaning till honom efter hårda uppgiften.
– Jag har sagt förlåt många gånger till er, säger Irma Lehtosalo.
Annons
Irma Lehtosalo om kändislivetBrand logo
Irma Lehtosalo om kändislivet

Mor och son Irma och Marko Lehtosalo är tillbaka i tv-rutan, med en ny säsong av sin realityserie Marko och Irma på TV4. Den underhållande duon får tittarna att både skratta och gråta med sin karaktäristiskt roliga upptåg och djupa samtal. Sedan Irma klev in i rampljuset bredvid sin son har hon aldrig varit rädd för att berätta om sitt alkoholmissbruk, och hur det har påverkat hennes barn.

I en intervju med Tilde de Paula Eby i Efter fem konstaterar Marko Lehtosalo att det var Irma som uppmuntrat honom att berätta sanningen om henne.

– Det var mamma som sa till mig ”berätta hur det var när du var liten”. Hon hade tröttnat på att jag sa att jag har haft en fantastisk mamma hela livet. Och jag tycker ju det, men hon sa ”jag kan inte läsa en till rad om det, för du ljuger, säg som det är”, säger Marko i TV4-programmet.

Irma och Marko vann på Kristallengalan.
Irma och Marko vann på Kristallengalan.Karin Törnblom/TT

Irma Lehtosalo har bett barnen om ursäkt

Sedan han gick ut med hur uppväxten var på riktigt har han fått många meddelanden från andra som varit i liknande situationer.

Annons

– Många har kontaktat mig och sagt hur starkt det har varit, och att det hade varit bra om deras föräldrar hade kunnat erkänna men att det säger ”så farligt var det inte”.

Irma Lehtosalo tycker att det är viktigt att kunna äga sina misstag, och be om ursäkt för sitt beteende eller situationer som man försatt sina barn i.

– Man måste lära sig att säga förlåt. Jag har sagt förlåt många gånger till er, säger hon i Efter fem.

När hon själv försökt ta upp liknande problem med sin egen mamma har hon inte fått något gehör.

– Min mamma drack mycket alkohol, men när jag säger till henne säger hon ”nej”. Hon kan inte.. vad heter det? Erkänna, säger Irma Lehtosalo.

Annons