Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marko Lehtosalo och Velvet var 00-talets hetaste kändispar

18 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Velvet och Markoolio
I början av 2000-talet var artisterna Markoolio och Velvet ett av Sveriges hetaste kändispar.
Sedan dess har de två gått skilda vägar – så här ser stjärnornas relation ut i dag.
– Han är en fantastisk människa och vi hade väldigt roligt ihop, säger Jenny ”Velvet” Pettersson till Hänt.
Annons
Irma Lehtosalo om kändislivetBrand logo
Irma Lehtosalo om kändislivet

Marko Lehtosalo har tillsammans med sin mamma Irma vunnit svenska folkets hjärtan med TV4-programmet Marko och Irma, som är tillbaka på kanalen med en ny säsong.

En som såg den första säsongen var Jenny Pettersson - mer känd under artistnamnet Velvet. I en intervju med Hänt har hon berättat vad hon tycker om programmet med sin ex-pojkvän och sin gamla svärmor.

Marko och Irma Lehtosalo
Marko och Irma har gjort succé-Foto: Karin Törnblom/TT

– Jag tyckte det var jätteroligt och hon är ju helt underbar. Så filterlös och det är ju det man älskar med henne. Inga konstigheter och tillgjort, hon är äkta och fin. Man blir så glad av henne, det är så enkelt. I den här världen vi är i nu är det så skönt att se, jag tror många blir glada av henne. Vi behöver det, har Jenny Pettersson sagt till Hänt.

Annons

Velvet och Markoolio var ihop i tre år

För de som höll koll på svenskt kändisliv omkring millenieskiftet var Markoolio och Velvet ett av de hetaste kändisparen ute i vimlet. Paret träffades ute på turné när de jobbade tillsammans – flera år innan Jenny själv slog igenom som Velvet.

– Det var roligt. Vi träffades när jag körade på hans turné och det var 2000. Det var jätteroligt, han är en fantastisk människa och vi hade väldigt roligt ihop. Men sen övergick det till att vi blev mer som syskon, har hon sagt till Hänt.

Velvet och Markoolio
Jenny och Marko gjorde slut 2003, men fortsatte ha en fin relation – här uppträder de tillsammans på Sommarkrysset 2005.Foto: CARL-JOHAN SÖDER

Marko och Jenny var tillsammans i tre år innan de skildes åt som vänner, och på grund av att de hade hundar ihop fortsatte de hålla kontakten. I dag har Jenny hundar i samma ras som de hade då.

Annons
Jenny Pettersson och Marko Lehtosalo
Jenny Pettersson och Marko Lehtosalo hade flera hundar ihop.Foto: Karin Törnblom/TT

– Vi hade ju två hundar ihop på den tiden som vi skaffade. Nu var det ju ett tag sedan de gick bort men vi hade kontakt efteråt såklart medan de fanns i livet. Sen är vi också goda vänner.

5 kändispar som är väldigt lika till utseendetBrand logo
5 kändispar som är väldigt lika till utseendet
Annons