Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lever Marko ”Markoolio” Lehtosalos exhustru Jessica i dag

14 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
För snart tre år sedan skilde sig den folkkära artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Jessica Lehtosalo Westergård från varandra.
Hur lever exhustrun i dag, nu när han tagit nya kliv in i rampljuset tillsammans med sin mamma Irma?
Jo, hon är bland annat nybliven mamma till en liten son.
Annons
Feminas moderedaktör sätter betyg på oscarsklänningarnaBrand logo
Feminas moderedaktör sätter betyg på oscarsklänningarna

Artisten, tv- och radioprofilen och skådespelaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo har varit i rampljuset sedan genombrottet i slutet på 90-talet.

Den senaste tiden har svenska folket även fått lära känna hans mamma Irma, i realityprogrammet Marko och Irma, där tv-tittarna fick följa deras vardag och omfattande husbygge på Irmas tomt på skärgårdsön Ingarö utanför Stockholm.

I ett av avsnitten uttryckte Irma en oro för sonen, efter dennes skilsmässa från exhustrun tillika mamman till hans barn Jessica Lehtosalo Westergård. Oron grundar sig i att hon inte vill att han lever ensam.

– Jag börjar bli orolig. Han är 47 år gammal, säger hon i TV4-programmet.

Marko å andra sidan trivs bra med att leva som singel och ha sällskap av barnen varannan vecka. Men hur lever Jessica i dag?

Annons

Så träffade Marko Lehtosalo barnens mamma Jessica

Jessica Westergård träffade Marko Lehtosalo år 2008. Hon jobbar nämligen som bland annat personlig tränare, och han hade anlitat henne för att komma i form.

Under det intensiva perioden med träningen blev de kära i varandra. Marko har tidigare skojat och sagt att han gjorde en ”kronprinsessan Victoria” som föll för sin personliga tränare.

När Marko förlorade oönskad vikt med hjälp av träningen, så skulle Jessica gå upp i vikt på ett ytterst önskvärt sätt. Våren 2010 lät paret nämligen meddela att de väntade deras första gemensamma barn tillsammans.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Jessica fångade på bild tillsammans i början av deras förhållande, år 2008.
Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Jessica fångade på bild tillsammans i början av deras förhållande, år 2008.

Deras kärleksresa rullade på, och år 2013 utförde Marko en så kallad frierikupp i direktsänd radio, när han då friade till kärleken inför alla lyssnare Rix Morronzoos lyssnare.

Annons

Året därpå gifte de sig under en kändistät vigsel i Gustavsbergs kyrka på Ingarö, Stockholm.

Och just Ingarö låg dem varmt om hjärtat. De valde nämligen att bosätta sig här och utöka familjen. Under äktenskapet, som varade sex år, fick de tre barn tillsammans; Moa, Melker och Majken.

Marko Lehtosalo och Jessica efter deras sommarbröllop år 2014.
Marko Lehtosalo och Jessica efter deras sommarbröllop år 2014.

Så är relationen mellan Marko Lehtosalo och exhustrun Jessica i dag

I januari 2020 lämnade Marko och Jessica in en gemensam ansökan om äktenskapsskillnad till Nacka tingsrätt i Stockholm. Skilsmässan, som blev officiell några månader senare föregicks av betänketid, eftersom de hade barn under 18 år.

De forna makarna bor i dag båda två kvar på Ingarö, och har delad vårdnad om barnen. I en intervju med nöjessajten Hänt från år 2021 berättade Marko att han och Jessica hade en god relation till varandra.

Annons

– Vi har bara kontakt när det gäller barnen men det är inga konstigheter eller så, berättade han då.

Marko Lehtosalo och Jessica Lehtosalo Westergård tillsammans med de äldsta barnen Moa och Melker på röda mattan år 2017.
Marko Lehtosalo och Jessica Lehtosalo Westergård tillsammans med de äldsta barnen Moa och Melker på röda mattan år 2017.

Jessica Lehtosalo Westergård i dag: Har blivit mamma igen

Ja, Jessica bor som sagt kvar på Ingarö, några gator bort från Marko och barnens farmor Irma. I dag, eller egentligen sedan skilsmässan 2020, är den 39-åriga personliga tränaren skriven på en adress med en 80 kvadratmeter villa. Marko bor kvar i huset där de bodde tillsammans under äktenskapet.

Jessica bär fortfarande Markos efternamn, hon är skriven som Jessica Lehtosalo Westergård, och ser ut att vara ensam skriven på den nya adressen enligt uppgifter som Femina tagit del av.

Jessica arbetar fortfarande med sin passion, träning och hälsa. Hon driver det egna företaget Fysfunktion JW, där hon arbetar som friskvårdskonsult och fysiopraktor.

Se också: Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Se också: Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

Sedan skilsmässan har varken Marko eller Jessica gått ut med någon ny relation offentligt. Jessica har däremot blivit mamma igen sedan skilsmässan. I hennes bildflöde på Instagram kan man följa uppdateringar från hennes graviditet och den nyfödda sonens ankomst i slutet på april 2022.

I ett inlägg berättar hon om det intensiva förlossningsarbetet:

”SEN blev det intensivt för att 05.00 (igår) välkomna ut vår egen lilla superman, för det var precis så han entrade världen”, skriver hon. Vem hon syftar på när hon skriver ”vår” framgår inte.

Hon fortsätter inlägget med att berätta om lyckan att nu vara mamma till två tjejer och två pojkar:

”Nu är barnaskaran fulländad, 2 av varje sort för min del.”

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons